Sport

Nicolae Ciucă reacționează după seria de medalii obținute de sportivii români. Cu cât creşte suma acordată de Guvern

Sportivii români sunt la înălțime! În ultima perioadă, aceștia au cucerit o sumedenie de medalii, astfel că Guvernul României a decis să îi recompenseze suplimentar pentru ocuparea primelor 6 locuri la CM și CE.
23.08.2022 | 16:44
Nicolae Ciuca reactioneaza dupa seria de medalii obtinute de sportivii romani Cu cat creste suma acordata de Guvern
Nicolae Ciucă reacționează după seria de medalii obținute de sportivii români. Premierul a anunțat mărimea premiilor cu 50 la sută! FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sportul românesc pare că reînvine ca Pasărea Phoenix. Recent, David Popovici a scris istorie la Campionatele Mondiale și Europene de natație, împreună cu el ridicând ștacheta și sportivii de la canotaj, kaiac canoe, tenis de masă, gimnastică sau atletism.

Guvernul suplimentează cu 50 la sută premiile pentru sportivii români

Pentru rezultatele excepționale pe care le-au obținut în această vară, premierul Nicoale Ciucă a anunțat că va mări cu 50 la sută premiile care se cuvin campionilor români.

ADVERTISEMENT

„Am avut o analiză la nivel guvernamental, am discutat împreună cu domnul secretar general, cu Ministerul Finanţelor şi am luat decizia ca în şedinţa de Guvern, nu cea de mâine, pentru că timpul este foarte scurt, ci în umătoarea, să majorăm premiile care vă sunt acordate prin Hotărârea de Guvern 1447/ 2007 cu 50%”, a declarat Nicolae Ciucă, în cadrul unei ceremonii în care le-a acordat distincţii sportivilor români care au obţinut performanţe la nivel internațional.

„Am făcut un gest pentru a recompensa meritul lui David Popovici (n.r. premierea cu un milion de lei din Fondul de Rezervă), după 48 de ani, am fi vrut să facem acelaşi gest pentru toată lumea, în momentul de faţă bugetul atât ne permite şi sper ca, în funcţie de rezultate, performanţa să ne inspire şi pe noi şi să performăm din punct de vedere administrativ, să putem să avem rezultate economice şi financiare mai bune, să putem să asigurăm o recunoaştere pe măsura eforturilor dumneavoastră”, a spus premierul la întâlnirea cu sportivii români.

ADVERTISEMENT

„Datorită rezultatelor, ambiţiei şi eforturilor, reuşiţi să duceţi însemnele României pe toate continentele lumii. Ştim foarte bine că v-aţi pregătit în condiţii nu tocmai normale. În ultimii ani, criza pandemică a afectat şi domeniul sportiv şi, cu toate acestea, când probabil nimeni nu se mai aştepta să avem acest moment de satisfacţie şi mândrie naţională, voi aţi reuşit ca la competiţiile la care aţi participat să obţineţi rezultate deosebite

De asemenea, am reuşit după 20 de ani să obţinem şi o medalie la atletism, pe aceeaşi arenă, în capitala Bavariei. Am reuşit, de asemenea, să obţinem rezultate remarcabile la canoe, domnul Chirilă a fost absolut remarcabil”, a adăugat Ciucă, care a amintit despre discipline precum canotaj, tenis de masă, cu rezultate deosebite, haltere, tenis de masă, tenis de câmp.

ADVERTISEMENT

Investiții importante în infrastructură

„Sunt programe şi angajamente la nivel guvernamentale, al Comitetului Olimpic, astfel încât să ridicăm nivelul infrastructurii sportive, atât la nivelul de Comitet, de federaţii precum şi la nivel de unităţi administrative.

Sunt o serie întreagă de localităţi unde se inaugurează stadioane noi, săli de sport noi şi am văzut de asemenea echipe şi sportivi care au reuşit să se pregătească şi să atingem cel mai mare nivel de performanţă”, a conchis prim-ministrul Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a acordat distincţii și pentru sportivilor din canotaj, tenis de masă, tenis de câmp, atletism, scrimă, judo, kaiac-canoe şi haltere care au obţinut medalii la competiţiile internaţionale în această vară.

Printre sportivii care au primit distincții s-au numărat şi Cătălin Chirilă, medaliat cu aur la canoe simplu 1000 m şi bronz la canoe simplu 500 m la Campionatele Europene de la Munchen, şi Bernadette Szocs, care a luat aurul european la tenis de masă, la dublu.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo,...
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo, a murit la doar 16 ani
Ce a spus nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani despre...
Ce a spus nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani despre socrul ei celebru, după ce s-a despărţit de fiul lui!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Care este de fapt înălțimea lui Adrian Minune. Detalii neștiute din copilărie au...
Care este de fapt înălțimea lui Adrian Minune. Detalii neștiute din copilărie au ieșit la iveală
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi