News

Nicolae Ciucă, viață de ”spartan”. Înainte să se mute la vilă, premierul a locuit 25 de ani într-un apartament de 47 mp, cu soția și fiul

Nicolae Ciucă și-a început cariera militară și politică dintr-un mic apartament din Craiova, unde a locuit cu soția și fiul lui timp de 25 de ani. După ce a ajuns general, premierul și-a construit o vilă lângă București.
12.08.2022 | 10:33
Nicolae Ciuca viata de spartan Inainte sa se mute la vila premierul a locuit 25 de ani intrun apartament de 47 mp cu sotia si fiul
Nicolae Ciucă a locuit 25 de ani, cu soția, într-un apartament de 47 mp din Craiova. În 2017, premierul și-a inaugurat vila din Balotești / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Fanatik, Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă are 55 de ani și aproape o jumătate din viață și-a petrecut-o într-un apartament de 47 mp din Craiova, cu soția lui, alături de care are un băiat. Ulterior, el a vândut imobilul și și-a construit o vilă de 5 ori mai mare, lângă București.

Nicolae Ciucă era plutonier când s-a mutat în apartamentul din Craiova

Nicolae Ciucă este originar din Plenița, județul Olt, și înainte să ajungă în fruntea executivului a avut o carieră militară pe care a parcurs-o cu răbdare, până la statutul de general și șef al Statului Major al Apărării.

ADVERTISEMENT

Ciucă a absolvit Liceul Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova, iar în 1998 a terminat Școala Militar de Ofițeri Activi ”Nicolae Bălceascu” din Sibiu. Primul lui job în armată a fost de șef de pluton lansare la Regimentul 26 Mecanizat ”Rovine”.

În același an, Nicolae Ciucă s-a mutat într-un apartament situat în cartierul Brazda lui Novac din Craiova. Conform informațiilor FANATIK, imobilul se afla la etajul 1, avea 2 camere și o suprafață de 47 mp.

ADVERTISEMENT

A vândut apartamentul cu 40.000 de euro

După căderea comunismului, cariera lui Ciucă a luat-o pe o pantă ascendentă, iar în 1992 a devenit ofițer de stat major în Biroul operații, la Batalionul 121 Cercetare, Craiova, iar în 1996 a fost la conducerea primei operațiuni militare în afara granițelor (UNAVEM III Angola).

Au urmat misiuni în Afganistan, Irak sau Bosnia și Herțegovina, la începutul anilor 2000, iar în 2014 a ajuns șef al Statului Major al Forțelor Terestre.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, Ciucă nu a renunțat la micul său apartament din Craiova. A decis să-l vândă abia în 2015, când imobilul rămăsese gol din cauza faptului că atât el cât și soția și fiul lui lucrau în București.

Tranzacția a avut loc în iunie 2015, atunci când un craiovean, Teodor Cristian C. i-a plătit generalului Ciucă suma de 173.531 lei (aproape 40.000 de euro, la acea vreme).

ADVERTISEMENT

Ciucă a făcut credit pentru a-și ridica vila de la Balotești

În același an, Maria și Nicolae Ciucă au achiziționat 598 mp de teren intravilan arabil, în satul Dumbrăveni, comuna Balotești, județul Ilfov. Terenul era într-o zonă aflată în plină dezvoltare, în apropierea pădurii.

În 2016, soții Ciucă s-au apucat de construcția unei case, după ce au luat 5 credite bancare, în valoare totală de 380.000 de lei (85.000 de euro, la acea vreme). Creditele au fost făcute la aceeași bancă, la distanță de 2 luni fiecare (16.02, 16.04, 16.06, 16.08). Toate împrumuturile au fost luate pe o durată de 5 ani, astfel încât ultima rată urma să fie achitată în august 2021.

Cu acești bani, Nicolae Ciucă și-a ridicat o vilă de 232 mp, pe două niveluri. După ce a ajuns premier, lângă casa generalului a fost instalat un punct fix de pază, conform uzanțelor în cazul unui demnitar de rang înalt. FANATIK a scris la începutul acestui an despre casa din Balotești a lui Nicolae Ciucă.

În prezent, Nicolae Ciucă mai are un singur credit, în valoare de 100.000 de euro, pe care l-a contractat în anul 2020, cu scadență în 2020.

Premierul și soția lui câștigă, azi, de 6 ori mai bine decât în urmă cu 13 ani

Conform ultimei declarații de avere, Nicolae Ciucă a încasat, anul trecut, 148.446 lei de la Ministerul Apărării Naționale, 17.683 lei de la Guvern și o pensie de 214.990. Soția lui, Cristina, a primit 59.500 de lei, pensie de la MApN.

Venitul lunar cumulat al familiei Ciucă, în 2021, a fost de 36.718 lei (7.340 euro). În 2009, când stăteau la 2 camere, în Craiova, soții Ciucă încasau, împreună, 6.600 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi...
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi oferte all inclusive
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani:...
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a...
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a DECIS
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”