Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Nicolae Dică a analizat la Fanatik SuperLiga jocul naționalei cu Columbia. „Așteptam ca Edi să schimbe în benzi”

Nicolae Dică a făcut analiza prestației naționalei lui Edi Iordănescu din meciul cu Columbia și se aștepta ca selecționerul să facă o schimbare importantă după pauză.
27.03.2024 | 18:52
Nicolae Dica a analizat la Fanatik SuperLiga jocul nationalei cu Columbia Asteptam ca Edi sa schimbe in benzi
Nicolae Dică, reacție după jocul naționalei cu Columbia. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a văzut lucrurile în mod diferit față de selecționerul naționalei în duelul cu Columbia. Noul analist al show-ului FANATIK SUPERLIGA este de părere că Edi Iordănescu trebuia să facă o altă schimbare în benzi după pauză.

Nicolae Dică a analizat la Fanatik SuperLiga jocul naționalei cu Columbia

Fiind un amical important înainte de EURO 2024 așteptările au fost ridicate pentru România. Jocul naționalei nu a impresionat în duelul cu Columbia, iar un aspect ține și de alegerile făcute de Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

“Am văzut niște lucruri pe faza ofensivă aseară. Pe inițierea jocului Marin cobora pe 6 metri să primească mingea cu cei doi fundași centrali care se deschideau. Mijlocașii centrali, Stanciu și Răzvan Marin, coborau și ei undeva la 20-25 de metri.

Dar cred că problema noastră pe faza ofensivă și pentru ritmul de joc era că încercam să ieșim de foarte multe ori cu pasul mic de acolo când echipa Columbiei venea în presing.

ADVERTISEMENT

Văzând că nu poți să ieși de acolo trebuia să încerce să joace minge lungă pe atacant ca o alternativă la presing. După trebuia să încerce să ia mingea a doua cu mijlocașii centrali.

Să plecăm cu Mihăilă pe viteză pe partea stângă și cu Alibec care are un fuleu bun. Cred că aici nu am făcut noi lucrurile bine. Se vede că se lucrează la antrenament. Dar intervine și valoarea jucătorilor”, a spus Nicolae Dică, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

“Așteptam ca Edi să schimbe în benzi”

Nicolae Dică este de părere că după pauză, selecționerul “tricolorilor” trebuia să îl introducă și pe Dennis Man în același timp cu Ianis Hagi. Dar și să schimbe și formația. Astfel, prestația naționalei ar fi putut fi una mult mai bună pe Metropolitano. Și totodată, România ar fi evitat golul 3.

Columbienii ieșeau și ei cu fundașii centrali când noi făceam presing, dar ei reușeau pentru că aveau o calitate mai bună. În repriza a doua, Edi trebuia să-l introducă pe Man o dată cu Hagi. Și să schimbe sistemul de joc într-un 4-2-3-1 cu Ianis în spatele atacantului și Man pe partea dreaptă.

ADVERTISEMENT

Dar și cu cei doi mijlocași centrali care să blocheze aceste intrări ale celor doi mijlocași de bandă, Diaz și Arias, care intrau mult în zona centrală și urcau fundașii laterali. 

Ne-au pus foarte mari probleme acolo. Pentru că Marin nu avea timp să se mute dintr-o parte în alta și să prindă între linii un mijlocaș de bandă”, a mai spus Nicolae Dică, la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care e LIVE pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Dialog fabulos între Adi Ilie, Nicolae Dică și Adi Mutu

ADVERTISEMENT