Sport

Nicolae Dică a explicat convocarea lui Enes Sali: „Nu ne-a forțat nimeni!” / „De ce să ni-l fure altă țară peste doi ani?”

Nicolae Dică a explicat convocarea surprinzătoare a lui Enes Sali.
03.11.2021 | 21:30
Nicolae Dica a explicat convocarea lui Enes Sali Nu nea fortat nimeni  De ce sa nil fure alta tara peste doi ani
ADVERTISEMENT

Antrenorul secund al echipei naționale a precizat că nimeni din Federația Română de Fotbal nu l-a obligat pe el sau pe Mirel Rădoi să îl convoacea pe Enes Sali.

Totodată, Nicolae Dică a recunoscut că alegerea sa a fost făcută și pentru că puștiul Farului are dublă cetățenie și poate alege în viitor să joace și pentru Canada, dacă nu este debutat la echipa mare a României.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a explicat convocarea lui Enes Sali

Nicolae Dică a explicat convocarea lui Enes Sali la naționala mare a României, recunoscând că puștiul de doar 15 ani al Farului a fost adus pentru a prinde experiență și pentru a nu putea fi „furat” de Canada în viitor, ținând cont că are dublă cetățenie, el fiind născut la Toronto:

„Ne-am gândit să îl aducem și pe el lângă echipa națională, așa am gândit noi. Nu a fost acum, ne-am gândit și înainte de meciul cu Armenia, ne-am gândit la el, dar acum am decis să fie luat la națională.

ADVERTISEMENT

Nu ne-a forțat nimeni să-l luăm pe Sali, cred că și cei de la Federație au fost mirați că l-am luat.

Dacă el acum e la echipa naținoală, nu înseamnă că va fi neapărat un viitor Hagi sau Răducioiu, are de muncă”.

ADVERTISEMENT

„E un jucător de viitor, are calități și ne-am gândit și la treaba asta că de ce să nu-l luăm acum aici și peste doi ani să-l pierdem pentru altă națională.

Ca Drăgușin mai sunt și alți fundași tineri și buni, dar mijlocași nu știu cineva să se fi remarcat la 16-17 ani în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Este o alegere a noastră, în care aducem un puști de viitor, voi în loc să spuneți că aducem bine un puști la națională… dar Hagi care a debutat la 17 ani și care purta banderola la 18 ani… credeți că nu erau jucători mai buni.

Sali poate să ajungă mare sau nu, nu se știe, noi credem în el. El se duce bine unu contra unu, nu are frică de driblinguri, are ceva special în el, asta gândim”, a mai spus Nicolae Dică, la TV TelekomSport.

„Decizia te lasă puțin perplex!”

Florin Răducioiu a comentat alegerea lui Enes Sali pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein, spunând că a fost uimit de convocarea acestuia, dar așteaptă să îl vadă debutând, pentru a-și face o părere clară despre el: „Eu nu-l cunosc atât de bine, nu pot să mă exprim despre calitățile lui.

Sper să-l vedem măcar la meciul cu Liechtenstein. Cele două motive sunt cele pe care le-am citit și astăzi, sunt de acord cu ele”.

„Decizia te lasă puțin perplex, poate merita și Drăgușin la națională, e greu, e de discutat, dar sunt curios ce se va întâmpla”, , a mai spus Florin Răducioiu.

  • 200.000 de euro este cota de piață a lui Enes Sali, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT