Sport

Nicolae Dică schimbă sistemul la FCSB după ordinul lui Gigi Becali: ”Tavi Popescu nu poate să joace cu spatele la poartă”

Gigi Becali este nemulțumit de prestațiile pe care FCSB le-a avut în campionat, iar Nicolae Dică e pregătit să schimbe sistemul la cererea patronului.
07.09.2022 | 00:42
Nicolae Dica schimba sistemul la FCSB dupa ordinul lui Gigi Becali Tavi Popescu nu poate sa joace cu spatele la poarta
Gigi Becali este nemulțumit de prestațiile pe care FCSB le-a avut în campionat, iar Nicolae Dică e pregătit să schimbe sistemul la cererea patronului. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Finanțatorul ”roș-albaștrilor” a dat vina pe antrenor după înfrângerea din partida cu Farul și a ordonat schimbarea sistemului de joc.

Gigi Becali a dat ordinul, Nicolae Dică schimbă sistemul la FCSB

”Nu mă bag, dar aici o să mă impun și o să-i cer să schimbăm sistemul de joc. Nu merge cu 4-2-3-1. S-a terminat cu 4-2-3-1, vom juca 4-3-3. Se va regla treaba asta, la ordinul meu. Adică vom juca 4-3-3, să joace ce pot ei să joace”, a fost declarația tranșantă a lui Gigi Becali după eșecul cu Farul.

ADVERTISEMENT

Iar antrenorul Nicolae Dică este pregătit să îndeplinească ordinul lui Gigi Becali și să schimbe sistemul de joc, motivând faptul că și-a dat seama că Octavian Popescu nu poate juca în poziția de număr 10.

”Cu jucătorii de la mijlocul terenului în sus, au fost nişte discuţii. Eu i-am întrebat. Unde te simţi bine, unde te vezi. Eu m-am dus atunci cu Tavi decar. Dar din ce am vorbit cu Tavi, nu poate juca cu spatele la poartă. Acum, făcând un alt sistem, voi încerca să-i integrez pe toți, să dea toți randamentul cel mai bun.

ADVERTISEMENT

Nu cred că a fost o eroare că l-am încercat pe Tavi în spatele atacantului, ne-am calificat în Conference League totuși, dar da, n-a avut randamentul ofensiv pe care l-am așteptat, deși defensiv a jucat bine. Vreau să-l văd și în noua poziție cum va fi”, a spus Dică, la Orange Sport.

Dică, discuție clară cu Becali la revenirea la FCSB

Tehnicianul a dezvăluit că la revenirea sa a avut o discuție cu Gigi Becali în care i-a explicat că vrea să schimbe sistemul de joc pentru ca echipa să aibă un randament mai bun și a menționat faptul că patronul nu s-a băgat niciodată peste el.

ADVERTISEMENT

”S-a discutat mult și despre sistemul nostru. Eu am avut o discuție cu patronul și i-am zis înainte de meciul cu Hermannstadt că vreau să schimb sistemul. Cu Farul am jucat 4-3-3, atât defensiv, cât și ofensiv. Nu ştiu câtă lume a văzut asta.

Eu i-am explicat şi patronului. Sistemul se poate schimba. Da, a fost ideea mea. Am avut o discuţie cu patronul. Vreau să schimb sistemul, vreau să schimb aranjarea. Asta a fost discuţia cu el. Nu e vorba de idee. Eu vorbesc cu staff-ul. În funcţie de lotul pe care îl am. Dacă nu am jucători, nu joc.

ADVERTISEMENT

Eu sper să găsesc un sistem în care toţi să joace bine. Nu s-a băgat niciodată peste mine. Eu înainte să semnez contractul am avut o discuție cu el. Mi-a spus că ăștia sunt jucătorii pe care trebuie să-i bag în față, pentru că el vrea să ia bani pe ei. Și asta am făcut”, a încheiat Dică.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,60 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la West Ham – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT