Sport

Teorie interesantă despre convocarea lui Enes Sali la națională: „E o ambiție între Rădoi și Pițurcă! A vrut să-i dea o replică și lui Luis Enrique!”. Exclusiv

Viorel Moldovan, fost component al „Generației de Aur”, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre convocarea în premieră a lui Enes Sali la naționala de seniori a României.
10.11.2021 | 12:17
Teorie interesanta despre convocarea lui Enes Sali la nationala E o ambitie intre Radoi si Piturca A vrut sai dea o replica si lui Luis Enrique Exclusiv
Fost component al naționalei României, declarație amuzantă despre convocarea lui Enes Sali la seniori: „E o ambiție între Rădoi și Pițurcă! A vrut să-i dea o replică și lui Luis Enrique!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Enes Sali a fost convocat de Mirel Rădoi la naționala României, la doar 15 ani, pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein din preliminariile Campionatului Mondial 2022.

În cazul în care va juca într-unul dintre aceste meciuri, mijlocașul de la Farul Constanța va deveni cel mai tânăr debutant din istoria naționalei de seniori a României.

ADVERTISEMENT

Cristian Manea deține, în prezent, titlul pentru cel mai tânăr jucător care a debutat la echipa „mare”. Actualul fundaș de la CFR Cluj bifa primele sale minute pentru naționala României în 2014, pe când selecționer era Victor Pițurcă, într-o partidă amicală cu Albania. La acel moment, Manea avea doar 16 ani.

Viorel Moldovan, declarație amuzantă despre convocarea lui Enes Sali la seniori

Viorel Moldovan a declarat, în spirit de glumă, că Mirel Rădoi a dorit să-l copieze pe Victor Pițurcă prin convocarea și, probabil, debutarea celui mai tânăr jucător din istoria naționalei de seniori a României.

ADVERTISEMENT

Într-o notă mai serioasă, fostul component al „Generației de Aur” spune că Enes Sali are calități remarcabile și că ar putea deveni un jucător de bază al echipei naționale.

„Spaniolii îl au pe Pedri. Acum ce să facem, concurăm și noi cu Spania? Trebuia să venim și noi cu ceva mai interesant. Cred că Mirel Rădoi a vrut să-l copieze pe Victor Pițurcă și să debuteze, de ce nu, poate cel mai tânăr jucător al naționalei României.

ADVERTISEMENT

E o ambiție între Rădoi și Pițurcă, care debutează cel mai tânăr jucător (n.r. râde). Cred că a vrut să-i dea o replică și lui Luis Enrique, ca să vadă și Spania, și alte naționalități, că avem și noi jucători foarte tineri, care pot fi convocați.

Dar e mai mult o convocare de încredere, de moral pentru acest tânăr jucător cu calități foarte interesante. Vom vedea ce se va întâmpla cu el în această lume fotbalistică, dar calități are.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, e o chestie interesantă. Rădoi l-a convocat pentru a-i da încredere, moral, pentru a fi acolo. Haideți să fim indulgenți și să lăsăm așa lucrurile.

Poate, peste câțiva ani, acest tânăr jucător Sali, care este în premieră convocat, va deveni un element de bază al echipei naționale și ne va face fericiți”, a declarat Viorel Moldovan, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Viorel Moldovan: „Suntem mai valoroși decât ei!”

Cât despre partida cu Islanda, Viorel Moldovan este de părere că „tricolorii” sunt mai valoroși decât nordicii. Astfel că România este obligată să se impună în partida de joi.

„Este un meci crucial în perspectiva acestui loc de baraj. Hai să spunem că am speranțe după ultimele evoluții și după punctele acumulate, care ne-au adus locul 2, în momentul de față.

Totul depinde numai și numai de noi. Trebuie să câștigăm împotriva Islandei și sperăm să o facem. Cred că suntem mai valoroși decât ei. Am reușit să câștigăm acolo.

Acum, avem un moral mai bun, jucători care au evoluat destul de constant la echipele lor de club. Evoluțiile, din ultima perioadă, ne dau speranțe că vom reuși să ajungem la acest baraj.

Nu spun că întâlnim o echipă care nu are o anumită valoare, dar, totuși, istoria, tradiția, cultura fotbalistică sunt de partea noastră”, a mai spus Viorel Moldovan.

Viorel Moldovan: „Fotbalul nu a început și nu se termină cu Mirel Rădoi!”

În încheiere, fostul mare fotbalist a vorbit despre anunțul lui Mirel Rădoi, conform căruia va părăsi postul de selecționer, după meciul cu Liechtenstein.

„Cu tot respectul, fotbalul nu a început și nu se termină cu Mirel Rădoi. Nu este de neînlocuit, toți suntem de înlocuit. Și cu Rădoi, și fără Rădoi, fotbalul va merge înainte.

Nu vreau să polemizez cu nimeni. Dacă asta e decizia lui… există antrenori foarte buni care să vină și să preia. Cimitirul este plin de oameni de neînlocuit”, a încheiat Viorel Moldovan.

  • 2 este locul ocupat de România în grupa J

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,35 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT