Sport

Nicolae Stanciu a plecat de la Wuhan Three Towns. Va fi antrenat de un fost selecționer al României. Update exclusiv

Nicolae Stanciu prinde un super transfer pe finalul perioadei de mercato. Wuhan Three Towns a anunțat despărțirea de mijlocașul român.
07.09.2023 | 21:33
Nicolae Stanciu a plecat de la Wuhan Three Towns Va fi antrenat de un fost selectioner al Romaniei Update exclusiv
Nicolae Stanciu, aproape de transfer! Va fi antrenat de un fost selecționer al României. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
07-09-2023
18:40

Wuhan Three Towns a anunțat despărțirea de Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu a părăsit-o pe Wuhan Three Towns după o perioadă de un an și jumătate. Mijlocașul naționalei României urmează să semneze cu Damac, din Arabia Saudită, echipa fostului selecționer al României Cosmin Contra.

Informația a fost dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Între timp, campioana Chinei a anunțat despărțirea oficială de Nicolae Stanciu.

„Îi mulțumim că ne-ai fost alături în această perioadă. Îți dorim mult succes în continuare”, au scris chinezii. Pe lângă titlu, Nicolae Stanciu a cucerit alături de Wuhan Three Towns Supercupa Chinei.

Stanciu

Nicolae Stanciu, transfer în Saudi Pro League în chiar ultima zi de mercato din Arabia Saudită! Playmakerul în vârstă de 30 de ani se întoarce astfel în campionatul în care a mai jucat și în 2019.

Nicolae Stanciu, transfer în Arabia Saudită! Va fi pregătit de un fost selecționer al României

FANATIK a aflat că Nicolae Stanciu are un acord de transfer cu Damac, echipă pregătită de Cosmin Contra. Căpitanul naționalei României se desparte astfel după doar un an și jumătate de Wuhan Three Towns, echipă cu care a câștigat campionatul în China, dar care, acum, nu face un sezon strălucit (locul 6, după 24 de etape, la 14 puncte în spatele liderului Shanghai Port).

ADVERTISEMENT

Pentru Stanciu, transferul la Damac va reprezenta a doua sa aventură în Arabia Saudiă, acolo unde a mai jucat în 2019, dar pentru Al Ahli, reușind, în zece partide, să marcheze două goluri și să ofere trei pase decisive. De altfel, Saudi Pro League este singurul campionat în care Nicu Stanciu a evoluat și nu a luat titlul. Mijlocașul ofensiv este campion al României, cu FCSB, campion al Belgiei, cu Anderlecht, campion al Cehiei, cu Slavia Praga, și campion al Chinei, cu Wuhan Three Towns.

Cosmin Contra, rol decisiv în cariera lui Stanciu. L-a convins să continue la echipa națională

Nici nu e de mirare că Stanciu a ales Damac, acolo unde Cosmin Contra antrenează din luna marte a acestui an. Cei doi au o relație bună încă din perioada în care „Guriță” era selecționer. Mai mult, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, antrenorul în vârstă de 47 de ani a dezvăluit cum l-a convins pe Nicu să continue sub tricolor, fotbalistul fiind, la vremea respectivă, extrem de afectat de critici.

ADVERTISEMENT

„Era foarte afectat. Nimeni nu știe că după meciul din Malta, în avion, Nicușor mi-a spus că el nu vrea să facă probleme echipei naționale, că nu vrea să apară discuții din cauza lui, că… (n.r. – Că se retrage…) Da, că nu mai vine dacă lumea asta vrea și crede despre el. El iubește foarte mult echipa națională, dar nu vrea să încurce pe nimeni.

Eu pot pune la dispoziția tuturor cifrele lui Stanciu la antrenamente, în jocuri, peste tot și veți vedea că este printre cei mai buni jucători ai naționalei. Aproape tot timpul. Mai sunt momente când nu este inspirat, când nu are acele sclipiri pe care le avea înainte, dar tot ceea ce s-a creat în jurul lui îl afectează. Este un băiat extraordinar și mi-aș dori 10 de Nicușor Stanciu ca implicare, ca atitudine, ca potențial tactic și fizic!

ADVERTISEMENT

(n.r. – Păi nu o să mai ai nici un Nicușor Stanciu dacă se retrage…) Am avut o discuție foarte lungă pe drumul de întoarcere din Malta, pe avion, și sper să-l fi întors din decizia de a se retrage de la echipa națională!”, a declarat Cosmin Contra, în 2019, pentru FANATIK.

Al șaselea român din Saudi Pro League

Odată cu transferul la Damac, Nicolae Stanciu are misiunea de a ajuta echipa să urce în clasament. În prezent, formația pregătită de Cosmin Contra nu are nicio victorie după primele cinci etape și este pe locul 16, cu trei puncte (trei egaluri și două înfrângeri).

ADVERTISEMENT

Căpitanul „tricolorilor” va fi al șaselea fotbalist român care evoluează în Arabia Saudită, alături de Andrei Burcă (Al-Okhdood), Florin Tănase (Al-Okhdood), Ciprian Tătărușanu (Abha), Alin Toșca (Al-Ryiadh) și Andrei Cordea (Al-Tai).

  • 60 de selecții și 12 goluri are Nicolae Stanciu la echipa națională a României
  • 5,5 milioane de euro este cota de piață a „decarului” „tricolorilor”, conform Transfermarkt.com

  • 1,97 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „1 solist” la meciul România – Israel

ADVERTISEMENT