Sport

Nicolae Stanciu are China la picioare. A marcat și a oferit o pasă de gol în derby-ul orașului Wuhan. Video

Internaționalul român Nicolae Stanciu își continuă evoluțiile impresionante în China. Fotbalistul ignorat de selecționerul Edi Iordănescu a dat, iar, gol și pasă decisivă în derby-ul orașului Wuhan.
08.07.2022 | 17:03
Nicolae Stanciu are China la picioare A marcat si a oferit o pasa de gol in derbyul orasului Wuhan Video
Nicolae Stanciu a aajuns la șase golur marcate pentru Wuhan Three Towns în 9 partide disputate
ADVERTISEMENT

Wuhan Three Towns a surclasat-o cu 5-0 pe Wuhan Yangtze, cu Nicolae Stanciu în rol de dirijor al formației gazdă. Românul a marcat al șaselea gol stagional în nouă meciuri.

Nicolae Stanciu, gol după gol în China

Ajuns la 29 de ani Nicolae Stanciu traversează perioada deplinei maturități fotbalistice, iar acest lucru se traduce prin evoluții și reușite constante în tricoul noii sale echipe Wuhan Three Towns.

ADVERTISEMENT

În derby-ul orașului Wuhan, românul a avut o nouă evoluție încântătoare. În prima repriză a oferit o pasă decisivă pentru Ademilson, la cea de a doua reușită stagională a brazilianului.

În actul secund a recidivat și și-a trecut numele pe tabela de marcaj, pentru a șasea oară în actualul campionat. A fost a patra reușită consecutivă pentru Stanciu.

ADVERTISEMENT

În ciuda evoluțiile impresionante din campionatul Chinei, mijlocașul ofensiv nu a fost inclus de selecționerul Edi Iordănescu în planurile sale pentru Liga Națiunilor, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Fără Stanciu în lot, România a început dezastruos întrecerea continentală dedicată echipelor naționale, obținând un singur succes 1-0 cu Finlanda. În celelalte trei partide ”tricolorii” au fost învinși de Muntenegru, de două ori, respectiv Bosnia&Herțegovina.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Nicolae Stanciu e lider în China

Wuhan Three Towns nu este vreun nume important din fotbalul din China, dar investitorii par deciși să intre în istorie. Mai întâi au asigurat echipei un buget îndestulător, apoi sa-u pus pe transferuri.

Vedeta echipei este de departe românul Nicolae Stanciu. Palmaresul lui este net favorabil oricărui alt jucător din lotul lui Wuhan.

ADVERTISEMENT

Stanciu a câștigat 9 trofee, în fiecare campionat în care a evoluat și are în CV și aproape 55 de meciuri în echipa națională a României.

După 9 etape, Wuhan Three Towns este lider în China și nu oricum, ci cu 4 puncte avans față de a doua clasată Shandong ThaiShan. Ecartul echipei lui Stanciu va fi și mai mare după următoarele partide, dacă evoluțiile românului și a coechipierilor lui vor fi la fel precum cele din debutul sezonului.

ADVERTISEMENT