Sport

Nicolo Napoli, despre cheia succesului cu CS Universitatea Craiova. ”Puțină tactică, dar meritul e al jucătorilor”

Nicolo Napoli spune că victoria lui FC U Craiova 1948 împotriva rivalei din oraș este perfect meritată și l-a remarcat pe portarul Gurău.
04.12.2022 | 10:19
Nicolo Napoli despre cheia succesului cu CS Universitatea Craiova Putina tactica dar meritul e al jucatorilor
Nicolo Napoli a fost cucerit de evoluția elevilor săi în derbyul Băniei. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Prin prisma tradiției, dar și pentru că juca acasă, Universitatea Craiova era favorită în derbyul local cu FC U Craiova 1948. Echipa lui Nicolo Napoli s-a impus însă cu 2-0 și a obținut primul succes în meciurile directe. Un rezultat care l-a mulțumit pe deplin pe tehnicianul echipei lui Mititelu.

”Felicit băieții. Au dat 100%”, a spus, Napoli, după meci

Trupa lui Rădoi a abordat jocul cu intenția de a pune capăt seriei de jocuri fără victorie, ajunsă la cota 2. De data aceasta însă, nu au izbutit nici măcar o remiză, așa cum o făcuseră cu Rapid și în restanța cu Chindia.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a dat lovitura în derbyul local. Și a câștigat, în SuperLiga, pentru prima dată din startul lui septembrie, punând capăt unei serii de 8 meciuri fără victorie.

Perioadă în care nu a izbutit decât două remize. Un bagaj de puncte extrem de subțire care, de altfel, a dus echipa în zona periculoasă. Și l-a determinat pe Adrian Mititelu să schimbe conducerea tehnică și să apeleze din nou la Nicolo Napoli.

ADVERTISEMENT

Evident, după partidă, tehnicianul era extrem de fericit pentru rezultat. Și n-a vrut să-și aroge meritele pentru succes, precizând că acesta este rodul efortului și performanțelor elevilor săi.

În plus, a ținut să scoată în evidență prestația sigură a lui Gurău. Portar care s-a aflat în această partidă la debutul său pe prima scenă a fotbalului nostru. Și a avut mai multe intervenții decisive în această partidă.

ADVERTISEMENT

”Echipa a jucat fotbal, am făcut un meci foarte bun, am meritat rezultatul, băieții au dat 100%. Portarul a fost bun, ne-a oferit siguranță.

Atmosfera a fost bună, suporterii noștri sunt fericiți când căștigă echipa. Noi încercăm să dăm 100% la fiecare meci, pentru a face cât mai multe puncte posibile.

ADVERTISEMENT

Împreună cu băieții, am făcut un meci bun, meritul e al lor. Puțină tactică, dar meritul e al lor. Sunt trei puncte foarte importante pentru noi, iar acum ne gândim la următoarele meciuri”, a spus Napoli la Digi Sport.

ADVERTISEMENT