Sport

Nicușor Bancu, revelația lui Edi Iordănescu în meciurile cu Finlanda și Bosnia. Cifre excelente pentru jucătorul Universității Craiova

Nicușor Bancu (30 de ani), fundașul stânga al Universității Craiova a reușit o partidă de excepție în ultimul meci al României din Liga Națiunilor.
26.09.2022 | 23:55
Nicusor Bancu revelatia lui Edi Iordanescu in meciurile cu Finlanda si Bosnia Cifre excelente pentru jucatorul Universitatii Craiova
Nicușor Bancu a reușit patru pase decisive în meciurile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu a reușit două meciuri de excepție în ultimele două partide ale „tricolorilor din Liga Națiunilor”, iar fundașul Universității Craiova a pasat decisiv la primele trei goluri ale României împotriva Bosniei.

Nicușor Bancu, prestație de senzație în meciurile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina

Jucătorul Universității Craiova a fost omul meciului cu Bosnia și Herțegovina și și-a luat revanșa după ce a greșit la Helsinki la golul marcat de finlandezi. În minutul 11, Nicușor Bancu a respins greșit un balon în careul „tricolorilor”, iar Pukki a deschis scorul pentru nordici.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu a reușit însă apoi să paseze decisiv pentru Florin Tănase în minutul 52 al partidei.

Edi Iordănescu i-a acordat încredere și în meciul cu Bosnia și Herțegovina, iar Bancu l-a răsplătit cu vârf și îndesat.

ADVERTISEMENT

Fundașul stânga a reușit să pasese decisiv la primele trei reușite ale României. Primul assist a venit în minutul 38, la golul validat cu VAR al lui Dennis Man.

A urmat o pasă excelentă la golul de 2-0 al lui George Pușcaș în minutul 73, iar fundașul stânga al Universității Craiova a recidivat după doar șase minute și a mai dat o pasă de gol pentru Andrei Rațiu. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu, la cel mai bun meci în tricoul naționalei României

Înger și demon pentru România, Nicușor Bancu are 27 de meciuri la echipa națională, unde evoluează deja de mai bine de cinci ani.

Bancu a marcat și două goluri. Prima reușită a venit cu Lichtenstein în preliminariile Campionatului Mondial, iar a doua reușită a venit în meciul de pe Giulești în Liga Națiunilor cu Finlanda.

ADVERTISEMENT

Bancu are un sezon bun și la Universitatea Craiova, unde a jucat 13 meciuri și a reușit un gol și o pasă decisivă. Este evaluat conform Transfermarkt la 1,7 milioane de euro, fiind cel mai bine cotat jucător al lui Mirel Rădoi după Andrei Ivan.

ADVERTISEMENT