News

Nicușor Dan a anunțat desființarea teraselor ilegale din Centrul Vechi. Data limită înaintată de primarul general

Nicușor Dan a anunțat, pe Facebook, un plan prin care dorește desființarea teraselor ilegale din Centrul Vechi. Termenul prezentat de edil.
09.06.2023 | 18:59
Nicusor Dan a anuntat desfiintarea teraselor ilegale din Centrul Vechi Data limita inaintata de primarul general
Primarul Nicușor Dan dorește desființarea teraselor ilegale din Centrul Vechi. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a anunțat, într-un mesaj postat vineri pe pagina sa de Facebook, un plan prin care dorește desființarea teraselor ilegale din Centrul Vechi. Data limită înaintată de primarul general.

Primarul Nicușor Dan dorește desființarea teraselor ilegale din Centrul Vechi

Edilul Capitalei informează că s-a întâlnit în cursul acestei zole cu patronii de restaurante, baruri și cluburi din Centrul Vechi al Capitalei. Nicușor Dan a vorbit cu aceștia despre problemele care țin de siguranță și de estetica acestei zone protejate a Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Edilul spune că agenții economici din Centrul Vechi au termen până la data de 1 iulie să desființeze construcțiile ilegale de pe domeniul public. E vorba despre terasele ilegale, podinele și celelalte improvizații.

Le-am dat termen ca până la data de 1 iulie să desfiinţeze construcţiile ilegale de pe domeniul public, precum terasele închise, podine din lemn şi orice alte elemente care nu respectă regulamentele de urbanism şi care limitează accesul autospecialelor ISU.

ADVERTISEMENT

Terasele trebuie să respecte limita de spaţiu impusă de lege, astfel încât să păstreze un culoar de minim 4 metri pentru a permite trecerea mașinilor de intervenţie”, scrie Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Și firmele luminoase de pe clădiri trebuie ori date jos, ori schimbate, anunță Nicușor Dan

În aceeași postare, Nicușor Dan mai adaugă că le-a transmis patronilor de restaurante din Centrul Vechi că terasele trebuie să respecte limita de spațiu impusă de lege, astfel încât să păstreze un culoar de minim 4 metri pentru a permite trecerea mașinilor de intervenție.

ADVERTISEMENT

Edilul a adăugat că toţi operatorii economici prezenţi au afirmat intenţia de a intra în legalitate, ”inclusiv în privinţa copertinelor şi firmelor luminoase de pe clădiri. În acest sens, vor începe demersurile prin solicitarea autorizaţiilor de construcţie pentru toate aceste elemente”.

Primarul general și agenții economici au decis că vor lucra împreună la stabilirea unui program pentru scoaterea și ridicarea gunoiului și pentru spălarea străzilor din Centrul Vechi. Acest program de curățenie din Centrul Vechi, mai declară Nicușor Dan, nu se va suprapune cu orarul de aprovizionare.

ADVERTISEMENT

Cetățenii laudă aceste inițiative. ”De mult aștept măsurile astea. Mă bucur că am ajuns și aici. Centrul vechi poate și trebuie să fie mai mult. As dori o atenție sporită și în zona imediată pentru că acolo se pot observa dezastre”, spune un locuitor al Capitalei, tot pe Facebook.

Un altul îi transmite edilului că a luat o decizie bună, însă îl atenționează că ”există agenți economici care își desfășoară activitatea în apartamente de bloc, în general așa zisele studiouri de bronzat prin care se spală banii negrii obținuți din prostituție și nu numai”.

ADVERTISEMENT