Sport

Nicușor Dan anunță schimbări majore la CSM București! Ce se întâmplă cu salariul Cristinei Neagu. Exclusiv

28.09.2020 | 10:34
Nicusor Dan anunta schimbari majore la CSM Bucuresti Ce se intampla cu salariul Cristinei Neagu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat schimbări majore la clubul CSM București într-un interviu acordat pentru FANATIK în luna februarie.

La acel moment, politicianul spunea că va schimba întraga strategie a clubului susținut de Primărie, iar atenția se va îndrepta prioritar către copii și juniori și spre sportul de masă.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a obținut 41,82% din voturi, în timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul în funcție Gabriela Firea are un scor de 37,4%, indică datele după numărarea a peste 90% din voturi.

Schimbări importante la CSM București anunțate de Nicușor Dan

În momentul care și-a anunțat candidatura pentru Primăria Capitalei, la începutul lunii februarie, Nicușor Dan a acordat un amplu interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre schimbările pe care își dorește să le facă la clubul CSM București.

ADVERTISEMENT

Noul edil anunța atunci că Primăria va identifica, prelua și renova bazele sportive lăsate în paragină sau aflate în diverse situații juridice, urmând ca, prin intermediul CSM, să fie redate circuitului pentru marele public.

De asemenea, clubul municipalității va angaja antrenori și profesori de sport care vor lucra cu copiii din cartiere pe terenurile de sport din școli și licee, acestea urmând să fie deschise publicului după terminarea orelor de clasă.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan afirma la acel moment în interviul pentru FANATIK că la CSM București se va comanda un audit al financiar, de personal și de performanță, și foarte probabil, conducerea actuală a clubului va fi schimbată din funcție. Cristina Neagu este în prezent cea mai bine plătită handbalistă din prima ligă a României, cu un salariu lunar de 17.500 de euro.

”Din păcate, în următorul an și jumătate, adică 2020-2021, pe tot ce înseamnă buget local al Municipiului București, o să fie o perioadă de austeritate, dacă vrem să fim responsabili. Pentru că s-au făcut cheltuieli care n-au fost acoperite de venituri”, a afirmat politicianul.

ADVERTISEMENT

Dan vrea popularitate pentru echipa de handbal feminin

Politicianul preciza că viitoarei conduceri i se va cere să atragă și alte surse de finanțare în afara banilor veniți de la bugetul public și să finanțeze sportul de performanță prioritar din sponsorizări și contractele de publicitate, după modelul cluburilor din străinătate.

”E total nerezonabil ca să aduci din sponsorizări doar un milion de lei pe an, din bugetul acesta, când tu ai o echipă de handbal feminin care a câștigat acum 4 ani, cred, Liga Campionilor”, spunea Nicușor Dan în februarie.

De asemenea, oamenii care vor prealua șefia clubului Primăriei vor trebui să conceapă strategii de marketing și comunicare în scopul de a converti performanțele echipelor cum ar fi cea de handbal feminin în popularitate la nivelul publicului tânăr.

Nicușor Dan a promis să facă lobby pe lângă marile companii, pentru a le convinge să vină alături de CSM București, să asigure bugetul de acum (50 de milioane de lei) până la sfârșitul acestui an și anul viitor și să crească suma alocată de la bugetul public începând cu 2022, după ce finanțele Bucureștiului se vor fi stabilizat.

ADVERTISEMENT