Sport

Nicuşor Dan a semnat noul contract al Cristinei Neagu la CSM Bucureşti! Primarul Capitalei a dat girul celui mai mare salariu din handbal. Exclusiv

Cristina Neagu a semnat un nou contract cu CSM Bucureşti, valabil două sezoane. Interul stânga devine cea mai bine plătită handbalistă din lume, iar contractul a avut şi girul lui Nicuşor Dan, care a semnat înţelegerea.
09.01.2022 | 12:06
Nicusor Dan a semnat noul contract al Cristinei Neagu la CSM Bucuresti Primarul Capitalei a dat girul celui mai mare salariu din handbal Exclusiv
Nicuşor Dan şi Cristina Neagu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În luna decembrie, Cristina Neagu a semnat un nou contract valabil două sezoane cu CSM Bucureşti, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Interul stânga a devenit cea mai bine plătită jucătoare din lume, cu un salariu lunar de 20.000 de euro.

Nicuşor Dan a semnat noul contract al Cristinei Neagu la CSM Bucureşti!

Din informaţiile FANATIK, noul contract al Cristinei Neagu a avut şi girul Primarului General Nicuşor Dan, dar şi al Consiliului de Administraţie. Astfel, edilul Bucureştiului a semnat şi el înţelegerea scadentă în vara anului 2024.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei asigură cea mai mare parte a bugetului echipei CSM Bucureşti şi când vorbim de o înţelegere de o asemenea valoare, de aproximativ 500.000 de euro, ea trebuie aprobată şi de Nicuşor Dan.

Abia după ce noul contract a avut girul primarului şi al Consiliului de Administraţie, a avut undă verde pentru a putea fi înregistrat. Nu este pentru prima dată când primarul se implică în negocierile Cristinei Neagu cu CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Fostul primar, Gabriela Firea, a anunţat transferul lui Neagu la CSM Bucureşti în 2017: “Nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta”

Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, a anunţat transferul Cristinei Neagu la CSM Bucureşti, pe 20 februarie 2017:

„Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive române.

ADVERTISEMENT

Nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti!”, spunea Gabriela Firea în comunicatul oficial.

Neagu, salariu mărit la 20.000 de euro: “M-am simţit foarte bine la echipă încă de când am venit”

Atunci, Cristina Neagu avea un salariu lunar de 17.500 de euro. Aleasă de patru ori cea mai valoroasă handbalistă din lume, Neagu a primit o mărire de salariu şi ia 20.000 de euro lunar conform noii înţelegeri:

ADVERTISEMENT

”În primul rând aş vrea să mulţumesc conducerii CSM Bucureşti pentru încrederea acordată. M-am simţit foarte bine la echipă încă de când am venit, de acum patru ani. Îmi doresc în continuare să fiu acasă alături de suporterii din România şi să încerc să fac performanţă pentru clubul CSM Bucureşti.

Ca în fiecare an, pe plan naţional îmi doresc să câştigăm tot ce se poate câştiga. Apoi îmi doresc să revenim în turneul Final Four al Ligii Campionilor pentru că eu cred că locul nostru e acolo. Şi, bineînţeles, odată ajunşi acolo, să ne luptăm pentru trofeu”, a spus Neagu la semnarea contractului.

Cristina Neagu rămâne la CSM Bucureşti şi după retragere?

În 2022, Cristina Neagu va reveni şi în tricoul echipei naţionale, după retragerea temporară din a doua parte a anului 2021. Ultimul mare obiectiv al sportivei alături de prima reprezentativă este participarea la Jocurile Olimpice din 2024.

Din informaţiile FANATIK, Cristinei Neagu i se pregăteşte un post de conducere în clubul CSM Bucureşti după retragere, oficialii considerând-o pe Neagu un simbol al echipei.

  • 2024 este anul în care expiră contractul Cristinei Neagu cu Dinamo
  • 20.000 de euro lunar încasează Neagu de la CSM Bucureşti
ADVERTISEMENT