Sport

Noi detalii în cazul morții poloistului Andrei Drăghici. Ce au constatat medicii legiști. Omagiul adus de CS Dinamo

Ies la iveală noi detalii în cazul morții poloistului Andrei Drăghici. În urma necropsiei, medicii legiști au constatat că acesta suferea de o afecțiune cardiacă.
28.03.2022 | 19:25
Noi detalii in cazul mortii poloistului Andrei Draghici Ce au constatat medicii legisti Omagiul adus de CS Dinamo
ADVERTISEMENT

Poloistul Andrei Drăghici s-a stins din viață sâmbăta trecută, la doar 23 de ani, chiar în timpul meciului disputat de echipa sa, Dinamo, împotriva rivalei Rapid. Acesta a ieșit din bazin, acuzând stări de rău, după care și-a pierdut cunoștința și, în ciuda eforturilor făcute de echipajul medical, nu a mai putut fi salvat.

Andrei Drăghici suferea de o afecțiune cardiacă. Concluziile raportului IML

La două zile distanță de tragedia care a marcat sportul românesc, medicii legiști au stabilit că tânărul sportiv suferea de un defect septal atrial, malformație congenitală a inimii ale cărei simptome sunt palpitațiile, scăderea capacității de efort, oboseala sau infecțiile pulmonare.

ADVERTISEMENT

Aceasta este prezentă încă de la naștere, dar pacienții rămân, de cele mai multe ori, asimptomatici până la 30-35 de ani. Vorbim, practic, despre un defect al septului interatrial care provoacă trecerea anormală a sângelui din atriul stâng în atriul drept.

Născut la Oradea, Andrei Drăghici a evoluat de-a lungul carierei la Corona, Sportul Studențesc, Steaua București, CS Crișul Oradea și CS Dinamo. De asemenea, a fost internațional de juniori la U17 și U19 și spera ca în viitorul apropiat să-și facă debutul la prima reprezentativă, ceea ce, din păcate, nu s-a mai întâmplat.

ADVERTISEMENT

Omagiul adus de CS Dinamo: „L-am plâns, l-am aplaudat și i-am promis cu toții că nu-l vom uita niciodată”

După efectuarea necropsiei, trupul neînsuflețit a ajuns la Clubul Sportiv Dinamo, unde colegii, prietenii și angajații s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu. Funeraliile vor avea loc miercuri, 29 martie, la Oradea.

Andrei Drăghici s-a oprit astăzi pentru ultima dată la Dinamo, clubul care i-a fost a doua casă în ultimii ani. A fost un popas discret, pe drumul spre Oradea, decis de părinții săi atât de încercați.

ADVERTISEMENT

În jurul mașinii funerare ne-am adunat cu toții, colegi, prieteni și angajați ai Clubului Sportiv Dinamo pentru a-i aduce un ultim omagiu. L-am plâns, l-am aplaudat și i-am promis cu toții că nu-l vom uita niciodată.

Sâmbătă, după tragicul eveniment, băieții din echipa noastră de polo au făcut noapte albă. Dimineață, la prima oră, când au intrat în bazinul Dinamo, au găsit un porumbel brăzdând aerul în toate direcțiile.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu a știut cum a ajuns acolo, mai ales că nu s-a mai întâmplat și altă dată, dar i-au urmărit zborul cu speranța regăsirii. Miercuri vom fi la Oradea, pentru un ultim drum alături de colegul, prietenul, copilul nostru de 23 de ani”, a transmis CS Dinamo.

ADVERTISEMENT