News

Noi detalii șocante despre ororile din azilele din Voluntari. Bătrânii erau drogați „ca să doarmă 15 ore” și hainele le erau stropite cu insecticide periculoase

Noi detalii șocante despre ororile la care erau supuși bătrânii din căminele groazei. Hainele le erau stropite cu substanțe periculoase.
09.07.2023 | 18:24
Noi detalii socante despre ororile din azilele din Voluntari Batranii erau drogati ca sa doarma 15 ore si hainele le erau stropite cu insecticide periculoase
Noi detalii șocante despre ororile din Voluntari. Colaj Fanatik/ Sursa foto Captura Stirile Pro tv/ Observator News
ADVERTISEMENT

Noi detalii șocante despre ororile din azilele din Voluntari. În referatul procurorilor DIICOT din acest dosar se precizează ce tratamente inumane primeau bătrânii din centrele groazei. Potrivit Buletin de București, în unele zile, victimele erau drogate.

Noi detalii șocante despre ororile din căminele din Voluntari

Informațiile cu privire la acest caz continuă să provoace groază, pe măsură ce apar noi dezvăluiri. Pe lângă faptul că bătrânii erau înfometați, bătuți, amenințați și exploatați din punct de vedere financiar, aflăm că unii dintre ei erau și sedați, pentru a dormi „câte 15 ore”.

ADVERTISEMENT

Din referatul procurorilor reiese că una dintre asistente a fost deranjată, la un moment dat, că o bătrână i-a cerut să o consulte din cauza unor dureri de stomac. Femeia a mințit-o pe victimă că îi va administra un tratament pentru a-i calma durerea, dar de fapt i-a dat o pastilă de Diazepam.

„Potrivit martorilor, pacienta s-a dus la XXX că o doare burta iar asistenta i-a zis că îi va da un Metroclopramid. I-a dat o pastilă, după care, beneficiara a avut o discuție cu asistentul social Dana care i-a dat un sandviș. […] Am asistat la un episod în care Roxana a spus că îi era rău și am solicitat asistentei să vină să o consulte.

ADVERTISEMENT

Asistenta a văzut că are parametrii buni și a acuzat-o că se preface și i-a spus că îi aduce o pastilă de Metroclopramid. Roxana Maria a luat pastila și la câteva minute i-am oferit o plăcintă și, până să apuce să termine de mâncat, Roxana Maria a devenit somnolentă și a adormit cu mâncarea în gură. Mi-a spus până să adoarmă că a primit Diazepam și o să doarmă 15 ore”, arată Buletin de București.

Bătrânii erau stropiți cu insecticide pe haine

Așa cum vă informam anterior, o problemă din centrele respective era reprezentată și de apariția ploșnițelor, păduchilor și a altor insecte. Acest lucru se întâmpla din cauză că nu erau efectuate servicii de deratizare, dezinfecție și dezinsecție în mod corespunzător.

ADVERTISEMENT

Ancheta arată că angajații foloseau în camerele victimelor anumite insecticide periculoase, care nu ar trebui utilizate decât de personal autorizat în acest sens. Managerul era conștient de faptul că acestea erau puteau provoca moartea oamenilor.

„MANAGER: Nu-i problema! Că o să…, zilele astea o să…, ți-am zis, că săptămâna asta îți facem și plata și dup-aia să iasă, să mai dau cu ele acolo. Să dau preventiv în toate, că…uite! Ai înțeles?
DOMN: Da, dar vezi, să ai precizie când dai! Adică na! Omoară oamenii, știi? Trebuie să…na!
MANAGER: Păi ce, dacă dă doar pe margine, e o problemă, sau ce?
DOMN: Nu e problemă, dar să dea doar pe margine, asta spun! Știi?”, arată noi stenograme publicate de Buletin de București.

ADVERTISEMENT

„Dă-le ca lumea să și bea”

Mai mult, bătrânii erau stropiți cu astfel de substanțe periculoase inclusiv pe haine, potrivit referatului întocmit de procurori. O discuție dintre un angajat și managerul centrelor dezvăluie acest lucru.

„ANGAJAT: Bine bosule. Ăăă… M-am uitat și de gândaci.
MANAGER: Și?
ANGAJAT : Nu prea, n-am dat de nici unul. E de ăia leșinați.
MANAGER: Înseamnă că o fi mințit ăsta mă că mai era?
ANGAJAT: Cine? Nicoleta? Dreacu știe. Și ăsta mi-a zis mie să aflu că e mult, mult și la el. Da de unde dracu, mă? Zi i-ai luat de pe haine, de pe undeva.
MANAGER: Unde-s mulți mulți? În partea ailaltă?
ANGAJAT: Da!
MANAGER: Bă ești nebun? Erau hainele băgă-mi-aș p… în gura lor. Dă-le ca lumea să și bea.
ANGAJAT: Le-am dat. Le-am dat și alaltăieri…
MANAGER: De unde dreacu să fie acolo? Ei le-a luat.
ANGAJAT: Păi după ei, de unde crezi?
MANAGER: Da’ de unde dreacu? Dă, mai dă-i și astăzi, dă-le până-i găsește dracii. Arată-le cum să dea.
ANGAJAT: Dau și sus ?
MANAGER: Păi nu, dacă ai dat sus ieri, nu. Sus dacă nu sunt probleme n-ai de ce. Dă-i la ei, dacă e. Să dai și pe haine, să dai și pe ei, să dea dracii în ei.
ANGAJAT: Bine, boss.”

 

ADVERTISEMENT