Sport

Noi reacții după gestul scandalos al ministrului Tanczos Barna, care a îngenuncheat la imnul Ținutului Secuiesc: „Consider că este un fapt grav”

Cornel Oțelea (82 de ani), fostul comandant al clubului Steaua, a reacționat dur după evenimentele de la finala Cupei la hochei dintre Miercurea Ciuc și „militari”.
20.09.2022 | 11:45
Noi reactii dupa gestul scandalos al ministrului Tanczos Barna care a ingenuncheat la imnul Tinutului Secuiesc Consider ca este un fapt grav
Este al treilea scandal în ultimele luni cu imnul Ținutului Secuiesc în prim plan. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a îngenuncheat la imnul Ținutului Secuiesc alături de jucătorii de hochei ai lui Miercurcea Ciuc. Gestul său a stârnit ample reacții, de la oameni din sport la politicieni.

Cornel Oțelea, unul dintre foștii mari sportivi ai Stelei, scandalizat de ultimele evenimente de la hochei: „După acest gest, despre ce respect mai putem vorbi?”

Cornel Oțelea a vorbit despre incidentele petrecute la finala Cupei României la hochei dintre Miercurea Ciuc și Steaua: „Consider că este un fapt grav, dacă lucrurile stau așa. De aceea mă îndrept către actuala conducere a clubului și spun că au greșit foarte mult”, a declarat fostul comandant al clubului conform prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Trei dintre hocheiștii Stelei au cântat de asemenea alături de „ciucani” la finalul partidei pierdute cu 5-0 de „militari”: „Nici ei, nici cei care conduc echipa, nu au reușit să creeze unitatea de grup.

Nu au știut să le transmită acestor sportivi acea educație necesară pentru a înțelege că atâta timp cât îmbraci tricoul Stelei trebuie să fie o mândrie și trebuie să-l respecți ca atare. După acest gest, despre ce respect mai putem vorbi? Mai putem vorbi despre echipa Steaua”.

ADVERTISEMENT

Deputatul Dan Tănasă, atac dur după gestul ministrului Tanczos Barna de la finala Cupei României la hochei: „Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională”

Deputatul Dan Tănasă nu l-a iertat nici el pe ministrul Tanczos Barna după gestul pe care l-a făcut alături de hocheiști: „Aseară la Miercurea Ciuc s-a jucat finala Cupei României la hochei între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tanczos Barna, membru în Guvernul României.


La finalul meciului, echipa locală a îngenuncheat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc. La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României. Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua imnului sau Ziua Drapelului”.

ADVERTISEMENT

Scandal cu imnul Ținutului Secuiesc și la naționala României

Naționala României de hochei a intonat imnul Țintului Secuiesc după înfrângerea cu Ungaria de la Campionatul Mondial din Slovenia.

Un astfel de moment a avut loc și în 2011, când hocheiștii „tricolori” au cântat alături de cei maghiari pe patinoarul din Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT

Același lucru s-a întâmplat și în finala din Cupa Elitelor, disputată pe stadionul Giulești. Jucătorii lui Csikszereda U-19 au cântat imnul „Ținutului Secuiesc” alături de cei ai lui Sepsi Sfântu Gheorghe și au fluturat steagul comunității.

ADVERTISEMENT