Fotbal intern

Noii acţionari de la Dinamo au trecut la treabă. “Câinii” vor avea echipă secundă în Liga a 3-a

17.08.2020 | 14:54
Noii actionari de la Dinamo au trecut la treaba Cainii vor avea echipa secunda in Liga a 3a
ADVERTISEMENT

A produs mare vâlvă preluarea clubului Dinamo de către un grup de investitori spanioli de la fostul acţionar principal Ionuţ Negoiţă. Aceasta deoarece investigaţiile mass-media au scos la iveală lucruri suspecte privind noua conducere.

Şi foste glorii ale clubului şi-au exprimat scepticismul privind încheierea perioadei dificile din istoria clubului din Ştefan cel Mare şi revenirea în prim planul fotbalului românesc, considerând că atâta timp cât în tranzacţii sunt implicate firme of-shore nu va fi bine pentru alb-roşii. Iar suporterii au cereri clare la adresa ibericilor.

ADVERTISEMENT

Însă, dincolo de aceste justificate semne de întrebare privind identitatea adevăratului proprietar, noua conducere, care este deocamdată eminamente spaniolă, nu stă la vorbă, ci a trecut la fapte.

Noua conducere are planuri mari pentru tinerii jucători: academie şi echipa B

I-a reconfirmat în funcţii pe Gigi Mulţescu şi Cornel Ţălnar ca alcătuind stafful tehnic al echipei, o situaţie care contravine vizibil cu planurile iniţiale, în care Cosmin Contra ar fi urmat să aibă un rol principal sau dacă nu un antrenor iberic.

ADVERTISEMENT

Doreşte să repună pe picioare cât mai repede Academia clubului şi a solicitat la FRF un loc în Liga 3 pentru echipa secundă a clubului, o entitate de mult abandonată de fosta conducere, considerată peierdere de timp şi de bani.

La spanioli e ceva obişnuit ca echipele de primă ligă să aibă echipe secunde

În Spania majoritatea cluburilor din primul eşalon au formaţii secunde care activează maxim până la nivelul eşalonului secund, aşa cum a fost de-a lungul timpului, cu Barcelona B, Athletic Bilbao B sau Real Madrid Castilla, filiala echipei de pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Aşa încât graba conducerii spaniole a lui Dinamo de a reînfiinţa echipa a doua a clubului are deplină justificare şi poate fi foarte utilă în perspectiva creaării unui cadru de dezvoltare pentru tinerii jucători formaţi în cadrul grupelor de juniori şi ea se explică inclusiv prin faptul că trebuia solicitat de urgenţă acest loc la FRF, pentru ca să se poată începe alcătuirea lotului şi numirea staffului tehnic.

Anunţul oficial al clubului

Dinamo a făcut anunțul printr-un comunicat pe site-ul clubului: “Această decizie este motivată de preocuparea noastră constantă pentru dezvoltarea tinerilor jucători în cadrul clubului. FC Dinamo B reprezintă o punte, o etapă foarte importantă de formare, ca jucător profesionist, între categoria U19 şi prima echipă”, a declarat directorul sportiv Rufo Collado, prin intermediul site-ului oficial.

ADVERTISEMENT

FC Dinamo B în Liga 3București, 17 august 2020. Analizând structura sportivă a clubului Dinamo București, noul…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Monday, August 17, 2020

Noul acționariat a stabilit și stadionul pe care Dinamo își va juca meciurile considerate pe teren propriu în noul sezon. Ioan Mărginean, care ar putea deveni unul dintre oficialii echipei cât de curând, susține că Dinamo va juca pe Arena Națională sezonul viitor.

ADVERTISEMENT