News

Norvegia, țara care a ieșit complet din izolare! Mesaj ferm al premierului în lupta cu COVID-19

08.05.2020 | 10:59
Norvegia tara care a iesit complet din izolare Mesaj ferm al premierului in lupta cu COVID19
ADVERTISEMENT

Norvegia este țara care a ieșit complet din izolare! Danemarca ar putea să facă același lucru – cele două țări au anunțat că s-ar putea redeschide complet în următoarele săptămâni.

Norvegia, țara care a ieșit complet din izolare!

De altfel, Norvegia nu a mai ezitat și a transmis că de luni se redeschide întreg sistemul de învăţământ. Este una din primele ţări europene face face acest pas, unul considerat extrem de curajos într-o perioadă destul de complicată.

ADVERTISEMENT

În ce o privește pe Danemarca, aici autoritățile au precizat că vor permite redeschiderea magazinelor de luni. Cu toate acestea, restaurantele, cafenele şi şcolile primare se redeschid o săptămână mai târziu.

Mesaj ferm al premierului în lupta cu COVID-19

Vă readucem aminte că în ambele ţări a fost declarată starea de urgenţă pe 12 martie. Atunci, ca o primă măsură, şcolile şi graniţele au fost închise.

ADVERTISEMENT

„Aţi avut răbdare cu noi, acum e rândul nostru să dăm ceva la schimb. Din acest motiv prezentăm planul de redeschidere al Norvegiei, un plan care să ne întoarcă la viaţa normală”, a anunţat Erna Solberg, premierul Norvegiei.

Mai mult de atât, din 1 iunie se redeschid şcolile de condus, sălile de bingo şi de sport, iar barurile şi alte localuri care nu servesc mâncare se redeschid doar cu servire la masă.

ADVERTISEMENT

Ridicarea restricțiilor nu se oprește aici. În curând și parcurile de distracţii şi bazinele de înot se redeschid, precum şi sălile de fitness.

Norvegia și-a făcut un calcul și a explicat că peste 2 săptămâni o să permită chiar și adunări mai mari de până la 200 de persoane, de la 50 cât sunt permise acum.

ADVERTISEMENT

”Guvernul a decis să prioritizeze copiii, apoi viaţa muncitorilor, iar la final alte activităţi”, a mai spus șeful Executivului norvegian.

Dacă discutăm despre Danemarca, atunci este bine de știut că restaurantele, cafenelele şi magazinele vor fi redeschise de luni. O săptămână mai târziu se vor redeschide şcolile cu clasele 6-10, precum şi librăriile şi bisericile.

Barurile, centrele de fitness, teatrele şi sălile de cinema vor rămâne închise, iar guvernul va anunţa pe 1 iunie dacă străinii vor avea voie să intre în ţară din nou.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: