Sport

Notele FANATIK după România – Bosnia și Herțegovina 4-1. Ultima impresie contează, chiar dacă nu și în clasament

România a învins Bosnia și Herțegovina, scor 4-1, la capătul unui meci entuziasmant. Doar că victoria nu ne-a salvat de la retrogradarea în Liga C. Bancu a fost omul meciului.
27.09.2022 | 00:20
Notele FANATIK dupa Romania  Bosnia si Hertegovina 41 Ultima impresie conteaza chiar daca nu si in clasament
Notele FANATIK după România - Bosnia și Herțegovina 4-1. Bancu și Stanciu, printre remarcați. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

“Tricolorii” au făcut cel mai bun joc al ultimilor ani, au învins clar Bosnia și Herțegovina cu 4-1, dar retrogradează în Liga C. În timp ce învinșii sărbătoresc promovarea în Liga A. Fotbalul poate părea nedrept azi, dar din păcate ultima impresie contează doar pentru notele FANATIK. A adus și 3 puncte, insuficiente pentru a ne scoate de pe ultimul loc din grupă.

Notele FANATIK după România – Bosnia și Herțegovina 4-1. Cine sunt “tricolorii” care s-au remarcat pe Giulești. Bancu, omul meciului

România: I. Radu – Rațiu, A. Rus, Burcă, N. Bancu – Olaru, R. Marin,  Stanciu – Sorescu, Alibec, D. Man. Rezerve: Moldovan, Târnnovanu – Camora, Manea, Nedelcearu, T. Băluță, Cicâldău, G. Pușcaș, Boloca, Fl. Tănase, Fl. Coman, Cordea. Selecționer: Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu (7): De două ori pus la încercare, de fiecare dată la post. Intervenție bună în minutul 34, la un șut deviat, la care s-a redresat excelent. O paradă excelentă și în minutul 59.

Andrei Rațiu (8). Un câștig uriaș pentru echipa națională. Prestația sa a fost încununată cu un gol, după o fază pe care tot el o inițiase, cu un dribling superb. A mai avut o acțiune excelentă și în minutul 12.

ADVERTISEMENT

Adrian Rus (6). Câteva inexactiăți în startul partidei, dar apoi o prestație ceva mai bună cu două intervenții bune, minutele 33 și 40. Depășit la centrarea din care a marcat Dzeko și schimbat în minutul 84 cu Nedelcearu.

Andrei Burcă (7). S-a bătut în permanență cu adversarii, a avut și câteva intervenții bune. S-a remarcat și cu o super pasă spre Man, în minutul 27.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu (9). Omul meciului! Pase de gol la primele două reușite și contribuție decisivă și la reușita de 3-1. Încă din start și-a dovedit inspirația, cu două pase bune în adâncime spre Alibec în primul sfert de oră. Dar a și reamintit că faza devensivă nu e punctul lui forte. Ușor depășit de Dedic, minutul 33. Per total, o prestație de excepție pentru Bancu.

Nicolae Stanciu și-a demonstrat clasa. Prestație foarte bună la mijlocul terenului. Răzvan Marin, nu cel mai bun meci al său

Darius Olaru (7). Multă risipă de efort și o pasă superbă pentru Alibec la ocazia uriașă din minutul 41. Important la mijlocul terenului, leagă foarte bine jocul “tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin (6). Pe un post pe care uneori este mai bine să nu te faci remarcat. Din acest punct de vedere, putem spune că Marin s-a achitat de sarcini. Poate ar fi nevoie de un pic mai mult de la el, totuși. Schimbat în minutul 64 de Tudor Băluță.

Nicolae Stanciu (8). Calitate evidentă pentru mijlocașul venit din China. Influență uriașă în joc, mereu inspirat la pasă. Pe măsură ce jocul a progresat, a fost și mai sigur. O pasă de excepție în prelungirile primei reprize, pentru ocazia lui Sorescu, aflat la limita ofsaidului.

Sorescu a primit cea mai mică notă dintre “tricolori”. Nici Alibec nu a impresionat, dar a avut mai multe puncte pozitive

Dennis Man (7). A deblocat tabela, după o acțiune bună. A fost activ, dar a avut și câteva execuții imprecise. Precum șuturile de la ocaziile din minutele 27 și 44. Excelent la gol și o acțiune bună în minutul 20. Ieșise un pic din joc în repriza secundă. Schimbat în minutul 64 cu Cordea.

Denis Alibec (6). S-a văzut calitate, dar sunt și multe lucruri de reproșat. Începând cu simularea din minutul 9. Dar, mai ales, cu neglijența de la ocazia uriașă din minutul 41, când a încercat să dribleze portarul. Pe de altă parte, a arătat că este un atacant combinativ și a făcut risipă de efort. De apreciat și contribuția la ocaziile tricolorilor din finalul primei reprize, inclusiv cu câteva intercepții. Schimbat în minutul 64 de Pușcaș.

Deian Sorescu (5). Nu a mai repetat prestația bună de la Helsinki. S-a văzut puțin, cu două situații bune pe finalul primei reprize. Două posibile ocazii, dar a fost lent și imprecis. Primul schimbat, în minutul 56, când Camora i-a luat locul.

Cum s-au descurcat rezervele introduse pe teren de Edi Iordănescu

Camora (7). A intrat destul de bine, s-a remarcat și cu o pasă de gol la reușita lui Pușcaș.

Pușcaș (8). A intrat excelent, motivat și de criticile primite după prestația din Finlanda. A făcut “dubla” și a fost foarte inspirat.

Băluță (7). A dat dovadă de multă calitate și inspirație la faza din care Pușcaș a făcut dubla. Pasa sa spre Camora a destabilizat total defensiva adversă.

Cordea (6). A intrat în minutul 64, dar nu s-a remarcat.

Nedelcearu. A intrat în minutul 83, insuficient timp pe teren pentru a fi notat.

 

ADVERTISEMENT