News

Notele umbrei de derby Dinamo – FCSB. „Câinii” aproape de „ecarisaj”, fecesebiștii în finală

25.06.2020 | 23:18
Notele umbrei de derby Dinamo  FCSB Cainii aproape de ecarisaj fecesebistii in finala
ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB, al treilea derby de România al sezonului, a confirmat diferența de valoare dintre celor două mari rivale. A câștigat echipa nu mai bună, mult mai bună, FCSB, în fața unui Dinamo „la zero”, care a fost departe de a pune vreo problemă adversarei.

FCSB a făcut un antrenament bun, cu un Adi Popa ca în tinerețe cât l-au ținut picioarele, atât la propriu, cât și la figurat,cu un Olaru încântător, cu un copil, Pantea, mai bun decât toți „câinii” luați la un loc. „Bercenarii” au pus mereu mingea jos, fiind superiori (și) tehnic, au jucat direct și repede pe poartă, și-au creat multe ocazii, dar au irosit destule, mai ales prin ratangiul de serviciu Adrian Petre. Au respirat ușor la gâfâielile dinamoviștilor și au controlat lejer jocul.

ADVERTISEMENT

Dinamo a fost un coșmar. Lentă, greoaie, neputincioasă, depășită la toate capitolele. Cele 6 schimbări după dezastrul cu Sepsi au dus la dezastrul cu FCSB. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, d-apăi Mihalcea… Fără argumente tactice și tehnice, dominați și fizic, „câinii roșii” au confirmat criza cronică în care se scufundă din ce în ce mai adânc.

Notele umbrei de derby Dinamo – FCSB. „Câinii” au fost jalnici, joc de coșmar, aproape de „ecarisaj”. FCSB, net superioară la toate capitolele, este în finală

Dinamo

Ricardo Piscitelli 6 – a scos câteva mingii grele, fără vină la goluri.

Szabolcs Kilyen 4 – păcălit ca-n curtea școlii de Popa la gol, depășit permanent.

Mihai Popescu 3 – greoi, atehnic, a greșit și la golul lui Olaru, și la golul lui Dumitru.

Ricardo Grigore 3 – a încercat multe, n-a reușit nimic, depășit permanent în duelurile unu la unu, penibil la golul lui Dumitru.

ADVERTISEMENT

Lukas Skovajsa 4 – în nota slabă a echipei, mereu al doilea la minge.

Filip Mrzljak 4 – a pierdut multe mingi, n-a reușit să „împingă” deloc jocul spre poarta adversă.

Alexandru Răuță 4 – schimbat la pauză după o repriză slabă, în care măcar a alergat, dar haotic.

ADVERTISEMENT

Valentin Lazăr 4 – a jucat la alibi, ascuns în banda stângă, nici măcar un corner n-a executat bine, absent și în atac, și la mijloc, și în apărare.

Diego Fabbrini 4 – frână permanentă, nu a atacurilor adverse, a atacurilor proprii, a ținut prea mult mingea, nu a dat pasa decisivă care se așteaptă de la el.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu 4 – a început cu tupeu, a alergat mult în prima repriză, apoi s-a stins undeva în banda dreaptă, aproape absent în repriza a doua.

Daniel Popa 3 – a jucat?


Robert Moldoveanu 4 (intrat în minutul 46 în locul lui Răuță) – abramburit ca toată echipa, parcă a stat mai bine pe picioare, dar n-a reușit nicio fază demnă de ținut minte.

Mattia Montini 3 (intrat în minutul 46 în locul lui D. Popa) – niente, niente, niente… a intrat ca să… ca să ce?

Ahmad Bani 4 (intrat în minutul 71 în locul lui Kilyen) – măcar a vrut, chiar dacă n-a putut.

Ioan Filip 4 (intrat în minutul 75 în locul lui Mrzljak) – ce să facă în 15 minte, a fost „la număr” ca să se mai lovească vreo minge și de el.

Andreas Mihaiu (intrat în minutul 80 în locul lui Lazăr) – a jucat prea puțin ca să facă vreo minune…

Antrenor: Adrian Mihalcea 4 – are scuza unui lot dărâmat și fizic, și psihic, dar n-are nicio scuză că nu s-a văzut nicio idee tactică într-un joc la întâmplare, bazat doar pe calitățile individuale (?) și inspirația fiecărui jucător (??).

FCSB

Andrei Vlad 6 – și-a făcut treaba corect, n-a dat emoții coechipierilor

Valentin Crețu 7 – joc sigur, n-a avut nicio ezitare, nicio bâlbă

Andrei Miron 6 – joc corect în apărare, dar reveniri mai lente decât ar trebui după urcările în atac.

Iulian Cristea 7 – foarte exact, mereu primul la mingile „de contact”, n-a avut nicio problemă cu umbrele din atacul lui Dinamo.

Alexandru Pantea 8 – joc mult peste… vârstă, simplu, eficient, și-a închis perfect zona.

Ionuț Vână 7 – n-a mai făcut nicio gafă, a „închis” bine, a venit de multe ori în atac, parcă încă prea dezordonat față de ceea ce ar putea juca.

Ovidiu Popescu 7 – a fost peste tot, nu s-a văzut, dar s-a simțit, joc solid, de siguranță.

Darius Olaru 8 – mobil, activ, liant între linii, a închis meciul cu golul de 2-0, a jucat de parcă s-ar fi jucat.

Alexandru Moruțan 7 – risipă de efort, eficient, cu pasa bună și precisă la el, a împins permanent atacul spre gol.

Adrian Petre 5 – mai activ decât până acum, viteză, forță și… atât, campionul ratărilor.

Adrian Popa 8 – joc foarte bun, un cadou de ziua lui Gigi Becali de ziua lui, a făcut ce-a vrut în banda stângă și are meritul că a dat liniște echipei cu golul care a deschis „balul”.


Cristian Dumitru 7 (intrat în minutul 59 în locul lui A. Popa) – gol și pasă de gol într-o jumătate de oră, a zburdat cu personalitate, cu tupeu… și are doar 18 ani

Romeo Niță 6 (intrat în minutul 72 în locul lui A. Petre) – n-a greșit, n-a ieșit în evidență, a jucat prudent și corect.

Ovidiu Perianu (intrat în minutul 76 în locul lui Olaru) – prea puțin timp de joc în fața unei echipe prea prăbușite ca să mai pună probleme…

Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă 7 – are meritul de a fi responsabilizat „copiii” cu care a fost nevoit să joace, a adus echipa la un numitor comun, nu au fost discrepanțe de vârstă sau experiență, s-a văzut în jocul echipei că jucătorii se cunosc, se „simt” din ce în ce mai bine și ăsta este efectul pregătiri de la antrenamente.


(P) Cota BETANO pentru Astra Giurgiu – FCSB: 1,72 este cota pentru “PSFX”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT