News

Nou accident teribil în Egipt. 12 persoane decedate, și alte 30 rănite după ce autocarul în care se aflau a fost izbit de un camion

12 persoane și-au pierdut viața într-un nou accident teribil petrecut în Egipt, țara unde anual circa 7.000 de persoane mor în accidente rutiere
20.11.2022 | 16:24
Nou accident teribil in Egipt 12 persoane decedate si alte 30 ranite dupa ce autocarul in care se aflau a fost izbit de un camion
Serie neagră de accidente grave în Egipt. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Douăsprezece persoane au murit duminică când autobuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un camion în apropierea orașului stațiune Hurghada, în estul Egiptului, a anunțat Ministerul Sănătății.

Accident cu 12 morți și 30 de răniți

Ministerul Sănătății din Egipt a precizat într-un comunicat public că “12 persoane au murit și alte 30 au fost rănite și transportate la spitale din apropiere”.

ADVERTISEMENT

Un oficial a declarat pentru AFP că procurorii au deschis o anchetă în legătură cu accidentul produs pe drumul dintre Hurghada și Ras Gharib, pe coasta Mării Roșii.

Treizeci de ambulanțe au fost trimise la locul accidentului, iar răniții au fost transferați la spitale din orașele Ras Ghareb și Hurghada, în timp ce cadavrele au fost duse la o morgă din apropiere, a precizat el. Unii dintre pasagerii răniți au răni grave, inclusiv fracturi craniene și hemoragii cerebrale, a mai precizat acesta.

ADVERTISEMENT

Drumurile egiptene sunt cunoscute ca fiind periculoase și adesea prost întreținute, în timp ce șoferii încalcă adesea limitele de viteză și alte reguli de circulație.

Țara, cu 104 milioane de locuitori, a înregistrat anul trecut 7.000 de decese în accidente rutiere.

ADVERTISEMENT

Serie neagră de accidente în Egipt

Accidentul de duminică a venit la doar câteva zile după ce 21 de persoane, inclusiv trei copii, și-au pierdut viața atunci când șoferul microbuzul în care s-a aflau a pierdut controlul autovehiculului și s-a răsturnat într-un canal din zona de nord a Deltei Nilului.

În luna iulie a acestui an, alți 25 de oameni au murit și 35 au fost răniți după ce autocarul în care se aflau a lovit un camion ce staționa pe marginea drumului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în luna aprilie, 2022, 10 persoane au murit, printre care 4 francezi și un belgian, după ce autocarul în care se aflau a fost lovit de un camion și a izbucnit în flăcări.

Alte 14 persoane au fost rănite, însă multe corpuri au fost carbonizate, iar răniții au suferit arsuri, vânătăi și fracturi, potrivit unui oficial din domeniul sănătății care a vorbit sub rezerva anonimatului.

ADVERTISEMENT