Noua speranță a Barcelonei costă 200 de milioane de euro. În 2018 suferea un traumatism cranio-cerebral

Cosmin Crăciun   
în FC Barcelona
12/10/2020, 14:39
Noua speranță a Barcelonei costă 200 de milioane de euro. În 2018 suferea un traumatism cranio-cerebral
Noua speranță a Barcelonei costă 200 de milioane de euro. În 2018 suferea un traumatism cranio-cerebral. Sursa foto: Hepta.ro

Uruguayanul Ronald Araujo este noua mare speranță a Barcelonei și are o clauză de reziliere uriașă! Cine vrea să îl transfere, trebuie să achite 200 de milioane de euro.

Fundașul central a fost promovat de Ronald Koeman de la echipa a doua și a jucat deja de două ori în acest sezon. În vârstă de 21 de ani, Araujo este la Barcelona din 2018.

Uruguayanul a trecut prin momente dificile în primul sezon în care s-a aflat la clubul de pe Camp Nou și s-a accidentat grav într-un meci jucat în noiembrie 2018 cu Atletico Levante.

Noua speranță a Barcelonei costă 200 de milioane de euro. Va deveni om de bază pe Camp Nou

În două dintre primele trei etape ale noului sezon din La Liga, Araujo a reușit să adune 135 de minute. Contra Celtei Vigo, uruguayanul a jucat o repriză, iar cu Sevilla a fost integralist. Extrem de apreciat de Ronald Koeman, apărătorul a ajuns la Barcelona de la Boston Rivers, în august 2018 și a semnat un contract valabil timp de cinci sezoane.

Contractul semnat de Araujo în urmă cu doi ani a inclus și o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro, care acum s-a dublat, odată cu trecerea uruguayanului la statutul de jucător al primei echipe. Anunțul a fost făcut de publicația Sport.es.

Catalanii anunță că și formația din Uruguay de la care a venit fundașul central va avea de câștigat de pe urma evoluției fotbalistului. Boston River a primit în schimbul lui Araujo 1,7 milioane de euro, dar va ajunge să încaseze în plus o sumă care îi va duce la 5,2 milioane primite în total pentru tânărul de 21 de ani.

Un semn că Araujo a devenit un om de bază la Barcelona este reprezentat și de faptul că tânărul uruguayan poartă pe tricou numărul 4, unul cu greutate. Printre cei care au purtat acest număr în trecut se numără Pep Guardiola, Patrick Andersson, Rafael Marquez, Cesc Fabregas și Ivan Rakitic.

Aproape de o tragedie în 2018

În data de 25 noiembrie 2018, echipa a doua a Barcelonei juca împotriva celor de la Atletico levante, iar în minutul 89 Araujo se prăbușea pe gazon, după ce primea o lovitură. Uruguayanul avea parte de un diagnostic dur: traumatism cranio-cerebral.

Lovit de portarul lui Atletico Levante, fotbalistul adus la Barcelona după ce a fost recomandat de Luis Suarez a rămas inconștient pe teren, însă și-a revenit repede și, ulterior, și-a revenit complet. Inițial, însă, situația a fost una extrem de îngrijorătoare pentru catalani.

Ronald Araujo a jucat 12 meciuri la naționala U20 a statului Uruguay, iar recent a făcut și pasul către prima reprezentativă, însă nu a apucat să debuteze.

Închide ×