Sport

Noul stadion Dinamo, anunţat într-un eveniment de gală la Ateneul Român! Când va începe demolarea vechii arene

Clubul Sportiv Dinamo anunţă un eveniment special cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţare. Detalii despre noua arenă vor fi dezvăluite la gala de la Ateneul Român.
24.04.2023 | 20:50
Noul stadion Dinamo anuntat intrun eveniment de gala la Ateneul Roman Cand va incepe demolarea vechii arene
Siglele de la CS şi FC Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe data de 16 mai, Clubul Sportiv Dinamo va organiza un eveniment de gală la Ateneul Român care să marcheze aniversarea a 75 de ani de la înfiinţare. În cadrul evenimentului, vor fi anunţate detalii despre construcţia noului stadion.

Noul stadion Dinamo, anunţat într-un eveniment de gală la Ateneul Român! Ce spune ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a estimat că noul stadion va fi gata până în 2025, iar lucrările de demolare a vechii arene ar trebui să înceapă în luna septembrie a acestui an:

ADVERTISEMENT

“S-a realizat o licitație pentru a contracta o firmă care să realizeze studiu de fezabilitate. S-a finalizat procesul de selecție, s-a semnat contractul și în aprilie, mai exact peste o lună, compania de proiect are obligația să predea studiul de fezabilitate.

Odată cu finalizarea acestui demers, urmează hotărârea de guvern de trecere din domeniul public al statului, în domeniul privat al statului. Sunt proceduri care pot fi derulate în câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

“Estimăm ca în luna septembrie a acestui an să înceapă activitatea efectivă de demolare”

După ce avem aceste două hotărâri de guvern obligatorii pentru a putea merge mai departe, practic, clubul sportiv Dinamo va scoate la licitație demolarea stadionului. Noi avem bugetat această cheltuială pentru anul 2023.

Estimăm ca în luna septembrie a acestui an să înceapă activitatea efectivă de demolare. În paralel, Compania Națională de Investiții va demara procedurile pentru licitarea proiectării și execuției.

ADVERTISEMENT

“Ne dorim ca aici să avem o arenă multifuncțională, cu 25.000 de locuri, nu destinată doar fotbalului”

Dacă nu ne blocăm în alte proceduri de contestație până la sfârșitul anului, putem avea contractul de execuție, proiectare și execuție semnat.

Avem termen de execuție 2 ani de zile. Ne dorim ca aici să avem o arenă multifuncțională, cu 25.000 de locuri, nu destinată doar fotbalului. Vor fi peste 1.200 de locuri de parcare, vom avea și hotel, un heliport care va deservi Spitalul Floreasca”, a spus Lucian Bode pentru Pro TV.

ADVERTISEMENT

Noul stadion Dinamo urmează să aibă o capacitate de 25.000 de locuri şi va fi dotat cu un hotel pentru sportivi, de circa 40 de camere şi restaurant. Arena va avea două inele şi va fi încadrat în categoria a 4-a “Elite” conform clasificării UEFA.

ADVERTISEMENT