Sport

Noul transfer al ”câinilor” iese la atac după înfrângerea din primul amical: ”Sunt 8 Dinamo acum. Știu de discuții serioase pentru preluarea clubului”

După primul amical al verii, 0-1 cu Concordia, noul venit la Dinamo, Bogdan Gavrilă, a vorbit despre situația clubului și promovare. Subiectul din urmă a fost abordat și de Valentin Lazăr, care vizează un contract.
02.07.2022 | 14:42
Noul transfer al cainilor iese la atac dupa infrangerea din primul amical Sunt 8 Dinamo acum Stiu de discutii serioase pentru preluarea clubului
Dinamo a retrogradat în Liga 2, dar fanii își păstrează sprijinul pentru această echipă. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Bogdan Gavrilă, primul transfer al verii pentru Dinamo, a evoluat titular în primul amical, 0-1 cu Concordia. În aceeași postură s-a aflat și Neluț Roșu, aflat în probe, în timp ce Valentin Lazăr, a cărui situație contractuală este similară, a intrat pe parcurs.

Dacă rezultatul, în această fază a pregătirilor, a contat mai puțin, situația clubului și obiectivele acestuia au fost subiectele ”arzătoare” în declarațiile de după joc.

ADVERTISEMENT

”Ar trebui să se așeze la masă, să se facă o echipă”, este opinia lui Bogdan Gavrilă

Poate și pentru că este vorba despre un proaspăt venit, opinia lui Bogdan Gavrilă, fostul jucător al maltezilor de la FC Sirens, este și mai relevantă privind situația de la Dinamo.

Din exterior, lucrurile sunt simple. Formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare se confruntă cu mai multe probleme, fiind fără stadion, preşedinte şi un lot competitiv de jucători.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Gică Mihali a decis să plece de la Dinamo, așa cum a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK. Astfel că, de pregătirile echipei se ocupă Iulian Mihăescu și Ionel Augustin.

Mai mult, și-n cazul său, ca și la alte formații de tradiție, există mai multe entități. Mai precis, lista este completată de CS Dinamo în Liga 3 și ACS FC Dinamo în Liga 4.

ADVERTISEMENT

”Da, pfff, sunt 8 echipe Dinamo acum. Două Craiove, două Stele, acum trei Dinamo. Sper să se găsească o soluție, am văzut că se încercă o fuziune.

Suporterii sunt uniți acum, dar cu timpul poate vor apărea dezbinări, se vor împărți. Ar trebui să se așeze la masă, să se facă o echipă”, a comentat, pe marginea subiectului, Bogdan Gavrilă.

ADVERTISEMENT

Cel care spune că a găsit condiții de antrenament acceptabile. Și speră, pe de altă parte, că situația financiară se va schimba în bine: ”Am găsit condiții de antrenament cât de cât OK. Financiar e o situație incertă, dar avem promisiuni din partea conducerii că se vor rezolva, se caută investitori.

Știu că domnul Zăvăleanu lucrează foarte mult la acest lucru, să aducă oameni potenți financiar alături de echipă. În Liga 2 ai nevoie de susținere financiară. Am înțeles că sunt discuții serioase cu anumiți oameni pentru preluarea clubului.

Nu am mai multe informații. Eu chiar cred că se vor rezolva lucrurile. Important este să se rezolve situația și să existe stabilitate. Se tot vorbește de faliment, nu vrem asta”.

Cu gândul la promovare

În ceea ce privește obiectivul, desigur, Bogdan Gavrilă, ca și colegii săi de la Dinamo, nu se gândește decât la promovare. ”Dacă nu vrem să atacăm promovarea din primul sezon, merg frumos să fac duș și plec acasă.

Nu cred că se pune problema. Chiar dacă nu vor mai veni jucători, chiar dacă vom rămâne câțiva seniori și restul juniori, jucăm să promovăm. Măcar pe locurile 3-4, să joci barajul”, a spus acesta.

Și Valentin Lazăr, chiar dacă n-a semnat încă un contract, este de aceeași părere. Că trebuie vizate locurile de play-off: ”Sunt foarte mulți juniori, foarte mulții copii din Academie, jucători care au fost împrumutați, talentați.

Suntem câțiva cu experiență. Dacă voi semna și eu, vedem ce va fi, și, cu ceva întăriri, putem să ne batem la play-off. Și apoi, în iarnă, să poți să ataci promovarea sau să-ți propui alt obiectiv”.

Vali Lazăr a explicat și care este situația sa. ”A fost inițiativa mea să vin. Am terminat școala de antrenori în Moldova și am vrut să mă axez pe această carieră. Dar în situația în care este Dinamo, mi-am dorit să vin să ajut.

Oamenii au fost înțelegători, mi-au spus să vin să mă antrenez, și-n cazul în care sunt bine vom ajunge la un numitor comun. Eu sper să rămân și să ne batem sus, acolo”.

 

ADVERTISEMENT