Sport

Noul transfer al Universității Craiova, analizat de românul care a jucat pentru Finlanda: ”Este foarte rapid!” Exclusiv

Pyry Soiri este ultimul transfer realizat de Universitatea Craiova, iar un internațional finlandez cu origini române l-a analizat în exclusivitate pentru FANATIK.
30.12.2023 | 07:32
Noul transfer al Universitatii Craiova analizat de romanul care a jucat pentru Finlanda Este foarte rapid Exclusiv
Pyry Soiri este ultimul transfer realizat de Universitatea Craiova, iar un internațional finlandez cu origini române l-a analizat în exclusivitate pentru FANATIK. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Oltenii au încheiat anul 2023 pe ultima treaptă a podiumului, la 10 puncte în urma liderului FCSB. În ciuda diferenței mari, ”juveții” încă mai speră la titlu și pentru asta au și început campania de achiziții.

Pyry Soiri, analizat după transferul la Universitatea Craiova

Primul jucător adus de Universitatea Craiova în această iarnă este fundașul dreapta finlandez Pyry Soiri, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Și tot FANATIK a luat legătura cu Tomi Petrescu, fost internațional finlandez cu tată român, care a analizat transferul conaționalului său.

ADVERTISEMENT

”Este un jucător de bandă foarte rapid și căruia îi place să joace direct. Poate evolua atât ca fundaș dreapta, cât și aripă dreapta. Cred că se poate descurca foarte bine acolo, dar depinde cum se va integra în România și în cultura românească”, a declarat Tomi Petrescu, pentru FANATIK.

Pyry Soiri, în vârstă de 29 de ani, a jucat ultima dată la formația HJK Helsinki, formație la care, în 39 de meciuri, a marcat trei goluri și a oferit patru assist-uri. El a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu Universitatea Craiova și va fi prezent la reunirea echipei.

ADVERTISEMENT

Internaționalul finlandez cu 43 de selecții ar urma să rezolve problema fundașului dreapta la Universitatea Craiova. Pe acel post, în acest sezon, au fost folosiți atât Ștefan Vlădoiu, cât și Mihai Căpățînă. Primul nu a dat randamentul scontat, iar al doilea este o improvizație, Căpățînă fiind de meserie mijlocaș.

Soiri, nerăbdător să debuteze la Universitatea Craiova

Transferul lui Pyry Soiri este răspunsul lui Mihai Rotaru după transferurile realizate de Gigi Becali la FCSB și Dan Șucu la Rapid. Internaționalul din Finlanda este încântat de mutarea în SuperLiga și anunță că are planuri mărețe în tricoul ”alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

”Sunt încântat să anunț că am semnat cu Universitatea Craiova. Această oportunitate marchează o etapă importantă din cariera mea și sunt profund recunoscător pentru încrederea pusă în mine.

Aștept cu nerăbdare să port tricoul Craiovei și să contribui la succesul echipei. Pasiunea și dedicarea suporterilor Craiovei sunt renumite și sunt nerăbdător experimentez incredibila atmosferă de la meciurile noastre.

ADVERTISEMENT

Împreună, sunt încrezător că putem realiza lucruri minunate și momente memorabile. Mulțumesc tuturor de la Universitatea Craiova pentru primire și pentru cum m-au primit în această minunată familie”, a declarat Soiri după ce a semnat cu oltenii.

ADVERTISEMENT
1,70 este cota BETANO pentru pronosticul "total goluri Universitatea Craiova: sub 1,5" la partida Universitatea Craiova - Farul