Sport

Novak Djokovic a reacționat în scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Mi-a dat mesaj”. Ce alte jucătoare au încurajat-o pe „Simo”

Novak Djokovic nu a trecut cu vederea scandalul de dopaj în care a fost implicată Simona Halep. Românca a primit numeroase mesaje de încurajare din partea rivalelor.
12.03.2024 | 06:00
Novak Djokovic a reactionat in scandalul de dopaj al Simonei Halep Mia dat mesaj Ce alte jucatoare au incurajato pe Simo
Novak Djokovic i-a transmis un mesaj Simonei Halep după verdictul de la TAS. Foto: Getty Images.
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic (1 ATP) i-a transmis un mesaj de susținere Simonei Halep la scurt timp după ce sancțiunea româncei în cazul de dopaj a fost redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) de la 4 ani la doar 9 luni. Românca va reveni oficial pe teren la WTA Miami.

Novak Djokovic a reacționat în scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Mi-a dat mesaj”

Simona Halep a reușit o adevărată victorie la TAS după ce fusese suspendată 4 ani din tenis. Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a redus la doar 9 luni sancțiunea primită de fostul lider WTA după scandalul de dopaj.

ADVERTISEMENT

Sportiva născută la Constanța a reușit să demonstreze că testul pozitiv la roxadustat de la US Open 2022 a fost rezultatul unei contaminări a unui supliment cu colagen care i-a fost recomandat de Academia Mouratoglou. Ulterior, TAS a anulat proba de sânge pentru care ITIA și Sport Resolutions i-au dat româncei o suspendare de 4 ani.

Simona Halep a primit numeroase mesaje de susținere, însă unul dintre cele mai importante a venit din partea lui Novak Djokovic. Liderul ATP și deținătorul recordului la cele mai multe trofee de Grand Slam câștigate (24) i-a trimis mesaj Simonei Halep atât înainte de proces, cât și după verdictul din Elveția.

ADVERTISEMENT

“Pe Djokovic îl admir enorm pentru ceea ce este pe teren. Îi admir ambiția, e un tip special, diferit, dar îl admir ca sportiv în totalitate. Face orice ca să rămână cel mai bun, are grijă de el, de tot ce mănâncă.

Eu… nu. Mai mănânc și niște ciocolată. Dar am reușit să-mi păstrez kilogramele, ceea ce e foarte important. Chiar mi-a dat mesaj Djokovic. Și înainte, și acum”, a declarat Simona Halep, pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Nume „grele” din tenisul mondial i-au dat mesaje de susținere Simonei Halep

Simona Halep a avut parte de o susținere importantă din lumea tenisului. Numeroase jucătoare de tenis din circuitul WTA și-au arătat sprijinul pentru dubla campioană de Grand Slam, care a reușit să își demonstreze nevinovăția.

Printre cele care i-au trimis mesaje Simonei sunt Angelique Kerber, Ashleigh Barty sau Petra Kvitova. De asemenea, Alize Cornet a susținut-o vocal pe „Simo” încă din octombrie 2022.

ADVERTISEMENT

„Kerber, Barty, Kvitova mi-au dat mesaje. Nu pot să spun că e o prietenie fiindcă suntem adversare, dar m-a bucurat mult că mi-au scris”, a mai spus Simona Halep.

ADVERTISEMENT