Sport

Novak Djokovic are iar bătăi de cap din pricina vaccinului anti-COVID! Interzis la două turnee de top. Prima reacție a sârbului. Update

Novak Djokovic rămâne ferm în ceea ce privește decizia de a nu se vaccina contra Covid și are interzis la două turnee majore din SUA.
05.01.2023 | 17:06
Novak Djokovic are iar batai de cap din pricina vaccinului antiCOVID Interzis la doua turnee de top Prima reactie a sarbului Update
Novak Djokovic nu va putea evolua la două turnee majore din SUA din pricina faptului că nu este vaccinat. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
05-01-2023
15:23

Djokovici acceptă faptul că va rata turnee în SUA

Sârbul Novak Djokovic a declarat că acceptă faptul că va rata turnee în SUA, după ce autorităţile au anunţat că persoanele care nu sunt cetăţeni americani trebuie să fie vaccinate împotriva Covid-19 pentru a intra pe teritoriul țării.

”Dacă este oficial, asta este. Ce pot face eu? Nimic. Ştiţi care este poziţia mea. Sper să particip, dar dacă nu pot merge acolo nu pot merge”, a spus Djokovic, la conferința de presă după calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Adelaide, conform L’Equipe.

Autorităţile americane au anunţat că această cerinţă ca străinii care vin în SUA să fie vaccinaţi cu schemă completă este valabilă până la 10 aprilie. Djokovic va rata astfel turneele de la Indian Wells (6-19 martie) şi Miami (20 martie – 2 aprilie).

În urmă cu un an, Novak Djokovic a fost protagonistul unui caz care a făcut vâlvă. Desigur, vorbim despre celebra saga Australian Open. Acum, poate reveni la turneul de la Antipozi, pe care l-a ratat în 2022. Însă faptul că rămâne consecvent în ideea de a nu se vaccina contra Covid nu-l scutește de bătăi de cap.

Djokovic are ”interzis” din nou la Indian Wells și Miami

Faptul că a ratat Australian Open, dar și alte competiții majore, din pricina restricțiilor induse de pandemia de Covid, nu i-au schimbat părerea. Novak Djokovic a ales să nu se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Sârbul și-a explicat poziția într-un interviu acordat pentru BBC. În care a explicat că îi respectă pe cei care se imunizează, dar că el a ales să nu apeleze la această măsură.

”Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Înțeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare în gestionarea acestui virus și să vadă, sperăm, un sfârșit al acestei perioade.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea este probabil cel mai mare efort al nostru. Respect pe deplin asta. Dar mereu am susținut libertatea de a alege, ceea ce bagi în corpul tău e strict alegerea ta.

Pentru mine, asta este esențial, este într-adevăr principiul înțelegerii a ceea ce este bine și a ceea ce este rău pentru tine.

ADVERTISEMENT

Eu, ca atlet profesionist de elită, am analizat mereu cu atenție, am evaluat tot ceea ce vine din suplimente, alimente, apă, orice intră în corpul meu ca și combustibil.

Pe baza tuturor informațiilor pe care le-am primit, m-am decis să nu mă vaccinez”, explica atunci Djokovic.

ADVERTISEMENT

Din această pricină avea să rateze ulterior turneele Masters 1000 de la Indian Wells și Miami Open, dar și US Open. Iar în ceea ce le privește pe primele, istoria se repetă în 2023.

Și aceasta pentru că în SUA, cel puțin până pe 10 aprilie, se mențin reguli stricte. Și autoritățile nu permit accesul în țară al cetățenilor străini nevaccinați.

Ori Sunshine Swing de la Indian Wells și Miami Open încep pe 6 și, respectiv, 20 martie. Iar Djokovic va putea reveni în SUA doar în toamnă, la US Open. Asta dacă nu va mai interveni o schimbare.

ADVERTISEMENT