Sport

Novak Djokovic, detalii despre accidentare: “Când nu mai ai 25 de ani, resimţi altfel lucrurile!”

Novak Djokovic a dat detalii despre accidentarea la cot care i-a dat bătăi de cap în ultimele săptămâni. Jucătorul sârb a vorbit înaintea debutului la Roma.
13.05.2023 | 08:00
Novak Djokovic detalii despre accidentare Cand nu mai ai 25 de ani resimti altfel lucrurile
Novak Djokovic a vorbit despre accidentarea la cot înaintea debutului la Roma. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic (35 de ani)  se pregătește de debutul în turneul ATP de la Roma. Liderul mondial îl va înfrunta în turul al doilea pe Tomas Martin Etcheverry (61 ATP) vineri, în penultima partidă programată pe terenul central. Înaintea primului meci de la Foro Italico, legendarul tenismen sârb a vorbit despre accidentarea la cot.

Novak Djokovic, detalii despre accidentarea la cot înainte de debutul la Roma: „Când nu mai ai 25 de ani, resimţi altfel lucrurile”

Novak Djokovic a pierdut surprinzător în turneele pe zgură de la Monte Carlo și Banja Luka, după ce în ultimele săptămâni liderul mondial a acuzat o accidentare la cot. Înaintea primei partide de la Foro Italico, Novak Djokovic a dat detalii despre accidentarea care l-a „jenat” în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Principalul favorit la câștigarea trofeului, Novak Djokovic speră ca parcursul la Roma să fie benefic pentru competiția de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. „Totul merge bine. Sunt întotdeauna mici lucruri, pe ici, pe colo, care te jenează, dar este ceva normal. Şi apoi, când nu mai ai 25 de ani, eu cred că resimţi altfel lucrurile. Trebuie mai mult timp pentru recuperare.

Dar mă simt bine. Competiţia îmi lipseşte. Istoric vorbind, Roma este un turneu care mi-a reuşit bine, am obţinut victorii frumoase, am jucat multe finale. Este turneul cel mai important pe zgură înainte de Roland Garros. Sper că și anul ăsta îmi va servi drept trambulină pentru Paris”, a declarat Novak Djokovic, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT
  • Șase trofee a câștigat Novak Djokovic de-a lungul carierei la ATP Roma

Novak Djokovic va fi detronat de pe locul 1 ATP de Carlos Alcaraz după turneul de la Roma: „Este oarecum suprinzător”

Carlos Alcaraz a urcat deja pe prima poziție în clasamentul LIVE, iar ibericul va fi noul lider mondial indiferent de ce se întâmplă la turneul de la Roma. Jucătorului sârb i s-au scăzut cele 1000 puncte cucerite anul trecut la Foro Italico, iar indiferent de rezultat, Carlos Alcaraz va urca pe prima poziție în lume.

„Voi schimba locul de număr 1 mondial cu Alcaraz după turneul de la Roma, indiferent ce se întâmplă acolo. Este oarecum suprinzător, pentru că nu am mai jucat împreună de peste un an, dar acest lucru se datorează unor circumstanţe, atât la el, cât şi la mine.

ADVERTISEMENT

Şi, în plus, merită. El joacă un tenis impresionant. Dar este un jucător de învins pe această suprafaţă, fără îndoială. Însă, evident, totul depinde de prezenţa sau nu a lui Nadal la Roland Garros. Dar Alcaraz este unul din principalii favoriţi, fără îndoială. Şi dacă ne vom întâlni aici, va fi doar în finală. Sperăm să ajungem amândoi în finală”, a mai spus Novak Djokovic.

Novak Djokovic a vorbit despre o posibilă absență a lui Rafael Nadal la Roland Garros

Rafael Nadal se află în continuare pe bară după accidentarea suferită în luna ianuarie la Australian Open. Fostul lider mondial s-a retras înaintea turneului de la Roma, iar o participarea la Roland Garros se află sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a precizat că o viitoare absență a lui „El Matador” de la turneul din capitala Franței va fi o pierdere uriașă pentru tenis, însă modul de pregătire al sârbului nu va fi afectat. „În privinţa lui Nadal, o absenţă a lui la Roland Garros nu va schimba cu nimic pregătirea mea.

Şi fac totul pentru a juca la cel mai bun nivel al meu. Dar, în mod evident, absenţa sa de la Roland Garros ar fi o pierdere pentru tenis şi pentru istoria acestui turneu, pentru ce a reuşit în cariera lui şi pentru impactul pe care îl are asupra sportului. Dar eu sunt convins că va face totul pentru a fi acolo”, a încheiat Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT