Sport

Novak Djokovic, eliminat surprinzător de la Indian Wells. Premieră stabilită de sârb

Novak Djokovic a pierdut în turul al treilea la Indian Wells în fața italianului Luca Nardi, locul 123 mondial. Sârbul a fost învins în trei seturi.
12.03.2024 | 09:52
Novak Djokovic eliminat surprinzator de la Indian Wells Premiera stabilita de sarb
Novak Djokovic a ajuns la 5 înfrângeri în acest sezon împotriva jucătorilor italieni. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, liderul din clasamentul mondial, a fost învins în decisiv de către Luca Nardi, un puști în vârstă de doar 20 de ani. Este una dintre cele mai mari surprize ale turneului din California.

Novak Djokovic, eliminat pentru prima oară de un lucky loser

Luca Nardi a devenit primul lucky loser din istorie care reușește să îl învingă pe Novak Djokovic. Ba mai mult, tânărul tenismen italian este cel mai slab clasat jucător (locul 123) care l-a învins pe Novak Djokovici într-un Masters 1000 sau Grand Slam din anul 2008 și până astăzi.

ADVERTISEMENT

Nardi devine cu această ocazie și al patrulea cel mai slab clasat jucător care învinge un număr unu ATP într-un Masters 1000, după Francisco Clavet (locul 178 împotriva lui Lleyton Hewitt), Thanasi Kokkinakis (locul 175 împotriva lui Roger Federer) şi Vasek Pospisil (locul 129 împotriva lui Andy Murray).

Luca Nardi a început extrem de curajos meciul, deși a mărtursisit că Djokovic i-a fost idol și avea postere cu el în camera sa când era copil. Primul set a fost extrem de echilibrat, iar diferența s-a făcut la singurul break reușit și adjudecat de italian.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, probleme mari la serviciu

Djokovic a reușit să se redreseze în setul al doilea, a reușit două break-uri și s-a impus cu 6-3 după ce a cedat și el un serviciu. În decisiv, jocul s-a echilibrat din nou, însă italianul a reușit din nou un break și s-a desprins la 4-2.

Sârbul nu a mai putut reveni și Luca Nardi produce surpriza anului în tenis la capătul un meci care a durat două ore și 21 de minute. Djokovic a avut probleme mari cu al doilea serviciu, unde a avut un procentaj de doar 42%, precum și la retur.

ADVERTISEMENT

Liderul ATP a fost nevoit să apere nu mai puțin de 11 mingi de break, lucru atipic pentru el. O altă explicație pentru înfrângere este raportul loviturilor câștigătoare: 17, față de 34 câte a avut italianul.

Explicațiile sârbului pentru înfrângere: „Am fost destul de surprins de nivelul meu, foarte rău”

Novak Djokovic a recunoscut că nu mai este la nivelul din sezonul trecut și a oferit o declarație sugestivă despre adversarul său: „Bravo lui, mai ales în setul al treilea a jucat un tenis foarte bun. Nu îl cunoşteam bine, dar am urmărit câteva videoclipuri şi am văzut că are un tenis de calitate.

ADVERTISEMENT

Am fost destul de surprins de nivelul meu, foarte rău. Acesta este un rezultat negativ pentru mine. L-am ajutat să joace bine, am făcut erori neforţate oribile, am jucat un tenis defensiv, am lovit prost mingea în setul al treilea. A fost mai agresiv decât mine.

Sunt într-un ciclu negativ de trei sau patru turnee în care nu am jucat la cel mai bun nivel al meu. Disput mai puţine turnee, sunt mai selectiv, aşa că nu este deloc un sentiment bun să pierzi atât de devreme. Nu am câştigat încă un titlu anul acesta, nu sunt obişnuit, dar asta este, voi trece la altceva”.

ADVERTISEMENT