Sport

Novak Djokovic, record uluitor în tenisul masculin. I-a lăsat mult în urmă pe Federer și Nadal

Novak Djokovic este cel mai titrat jucător din istorie, iar sârbul a stabilit un record greu de egalat în tenisul masculin.
28.02.2024 | 10:32
Novak Djokovic record uluitor in tenisul masculin Ia lasat mult in urma pe Federer si Nadal
Novak Djokovic este cel mai titrat jucător din istorie, iar sârbul a stabilit un record greu de egalat în tenisul masculin. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Câștigător a 24 de titluri de Grand Slam, ”Nole” a ratat șansa în urmă cu o lună să-și treacă în palmares al 11-lea trofeu la Australian Open. El a fost învins în semifinale de Jannik Sinner, noul campion de la Melbourne.

Record fabulos stabilit de Novak Djokovic

Cu toate acestea, Novak Djokovic este în continuare liderul clasamentului ATP și a ajuns la 414 săptămâni în care a ocupat prima poziție în această ierarhie. Este un record greu de atins de un alt jucător.

ADVERTISEMENT

Sârbul în vârstă de 36 de ani este lider autoritar în acest top, următorul pe listă fiind elvețianul Roger Federer, care s-a oprit la 310 săptămâni. Asta înseamnă că ”Nole” a stat fix doi ani mai mult decât rivalul său pe locul 1.

Podiumul este completat de americanul Pete Sampras, cu 286 de săptămâni. În spatele lui Djokovic, primul jucător care se află în activitate în acest clasament este spaniolul Rafael Nadal, care a fost lider timp de 209 săptămâni.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că dacă jucătorul sârb va mai acumula încă 4 săptămâni în fotoliul de lider va ajunge ca la 18 martie să aibă dublul săptămânilor pe care ibericul le-a petrecut ca ocupant al locului 1.

Djokovic și Nadal, în același avion spre Statele Unite

Novak Djokovic și Rafael Nadal se află în Statele Unite unde pregătesc turneele de Masters din luna martie de la Indian Wells și Miami. Cei doi au călătorit în același avion și chiar și-au făcut un selfie împreună.

ADVERTISEMENT

Înainte de aceste competiții, ibericul va participa la meci demonstrativ la Las Vegas, duminică, 3 martie, alături de conaționalul său Carlos Alcaraz, într-o confruntare ce a fost denumită ”The Netflix Slam”.

Nebunia sosirii celor doi tenismeni spanioli în Statele Unite ale Americii a atins cote nebănuite, iar fanii au plătit bani buni pentru a avea parte de antrenamente private cu cele două staruri.

ADVERTISEMENT

Nadal va fi prezent doar la Indian Wells, luând decizia să nu joace la Miami pentru a se întoarce în Europa să pregătească sezonul de zgură. Marele său obiectiv îl reprezintă Roland Garros, unde visează să câștige al 15-lea trofeu. De asemenea, un mare țel pentru iberic este să câștige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.

ADVERTISEMENT