Sport

Novak Djokovic, reacție neașteptată înainte de Australian Open: ”Cât ar trebui să mai joc? Mai merită efortul?”

Novak Djokovic se pregătește pentru Australian Open, însă a lăsat să se înțeleagă că se gândește tot mai des la momentul retragerii din tenis.
11.01.2024 | 19:00
Novak Djokovic reactie neasteptata inainte de Australian Open Cat ar trebui sa mai joc Mai merita efortul
Novak Djokovic se pregătește pentru Australian Open, însă a lăsat să se înțeleagă că se gândește tot mai des la momentul retragerii din tenis. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lider în clasamentul ATP și de 10 ori campion la Melbourne, sârbul pornește din postura de favorit la primul Grand Slam al anului. Cu toate acestea, o accidentare recentă la încheietura mâinii lasă deschisă posibilitatea altor jucători să atace.

Novak Djokovic, afirmații surprinzătoare înainte de Australian Open

În cadrul unui interviu acordat înainte de participarea la Australian Open 2024, Novak Djokovic a precizat că dorința de a juca tenis este la fel de mare, dar îi este tot mai greu să plece de lângă familie pentru a participa la turnee în toată lumea.

ADVERTISEMENT

”Sincer să fiu, sunt împărțit. O parte din mine a rămas acel tânăr care iubește tenisul, căruia i-a dedicat toată viața. Acel băiat vrea să continue. Dar, pe de altă parte, sunt și tatăl a doi copii.

De fiecare dată când trebuie să-mi părăsesc familia pentru o perioadă lungă de timp, mi se rupe inima. De aceea mă întreb mereu: ‘Cât ar trebui să mai joc? Câte turnee ar trebui să mai disput? Mai merită  efortul?’”, a declarat Djokovic.

ADVERTISEMENT

Sârbul și-a setat obiectivele pe 2024

Sârbul este jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie, 24, dar încă are foame de victorii. Obiectivele sale pentru 2024 sunt cele patru mari turnee și Jocurile Olimpice de la Paris.

”Am început acest sezon așa cum o fac de obicei, venind mai devreme în Australia. Iubesc să joc aici, este locul în care am realizat cele mai mari performanțe în turneele de Grand Slam. După aceea, nu știu.

ADVERTISEMENT

În mod normal, mereu am o idee, ce obiective am. Știu că printre obiective se numără turneele de Grand Slam și Jocurile Olimpice. În afară de acestea, nu știu la ce turnee vor juca. Încă îmi este foame, vreau să continui să joc.

Pot alerga ore întregi. Este vorba mai mult despre partea emoțională, ce priorități am acum. Tenisul a fost o prioritate pentru mai mult de 20-30 de ani. Nu vreau să ratez prea multe momente alături de copiii mei”, a mai spus Djokovic.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a scăpat la Australian Open de marele său rival Rafael Nadal, care a fost nevoit să se retragă după ce a suferit o ruptură musculară în turneul de la Brisbane. În aceste condiții, principalii adversari ai liderului mondial sunt spaniolul Carlos Alcaraz, italianul Jannik Sinner și rusul Daniil Medvedev.

ADVERTISEMENT