Sporturi

Novak Djokovic sare la gâtul organizatorilor după amânarea Roland Garros: ”Se gândesc la ei înşişi”

12.04.2021 | 17:58
Novak Djokovic sare la gatul organizatorilor dupa amanarea Roland Garros Se gandesc la ei insisi
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a sărit la gâtul organizatorilor de la Roland Garros, după ce aceștia au decis să schimbe datele de disputare ale Grand Slam-ului de la Paris.

Competiția din capitala Franței, care trebuia să se desfășoare între 23 mai și 6 iunie, a fost amânată o săptămână și va avea loc în perioada 30 mai – 13 iunie, ceea ce va provoca probleme în privința calendarului cu restul sezonului.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Alize Cornet, locul 59 WTA, a criticat-o pe Roxana Mărăcineanu, ministrului delegat al Sporturilor din Franţa, pentru această hotărâre și a numit-o pe șefa sportului francez ”o calamitate”.

Amânarea turneului de la Roland Garros l-a înfuriat pe Novak Djokovic

La câteva zile după ce decizia de amânare a fost făcută publică, numele grele ale tenisului au început să arate cu degetul către organizatorii de la Roland Garros, ultimul pe listă este controversatul liderr ATP, Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

”Va fi o mare provocare pentru ATP. Ştiţi, de fiecare dată când luaţi acest tip de decizie, trebuie să vedeţi cum afectează întregul circuit şi cum afectează alte turnee de-a lungul mai multor săptămâni. Nu doar săptămâna respectivă, ci şi săptămânile viitoare, între turneul francez şi Wimbledon, prima săptămână pe iarbă.

Este greu să spui ce este bine şi ce nu, însă pentru organizatorii Grand Slam-ului, din punctul lor de vedere, a fost în mod evident o decizie corectă, deoarece se gândesc la ei înşişi. Dar există turnee ATP care vor avea de suferit din această cauză”, a declarat sârbul, conform L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Cum au motivat francezii decizia

”Obiectivul pentru această ediţie 2021 a Roland Garros, este de a maximiza şansele ca turneul să se poată desfăşura în faţa celui mai mare număr posibil de spectatori, atât pentru jucători, cât şi pentru întreaga comunitate de pasionaţi de tenis.

Trebuie să garantîm în acelaşi timp securitatea sanitară a tuturor. Având în vedere acest dublu obiectiv, fiecare săptămână se poate dovedi a fi de nepreţuit”, a explicat Federaţia Franceză de Tenis (FFT), organizatoarea evenimentului.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Roland Garros este miza principală a sezonului de zgură, iar WTA a prezentat-o pe Simona Halep ca fiind ”regina” acestei suprafețe, după o ierarhie întocmită pe ultimii cinci ani care cuprinde cele mai importante rezultate înregistrate pe zgură.

ADVERTISEMENT