Life

Nu consuma carnea de porc dacă observi asta la ea! Semnul care îți arată clar că nu e bună de mâncat

Nu trebuie să consumi carnea de porc dacă observi aceste detalii pe ea. Este un semn clar care îți arată că nu e bună de mâncat.
01.07.2023 | 09:00
Nu consuma carnea de porc daca observi asta la ea Semnul care iti arata clar ca nu e buna de mancat
Când nu trebuie să consumi carnea de porc. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu trebuie să consumi carnea de porc dacă observi acest detaliu pe ea. Este un semn clar că nu mai este bună de consum și trebuie să scapi de ea.

Când nu trebuie să consumi carnea de porc

Pe lângă faptul că trebuie să verificăm foarte atent carnea la supermarket atunci când o cumpărăm pentru ca ea să fie în termenul de valabilitate, trebuie să fim atenți și la alte detalii.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, carnea de porc trebuie să fie tare la atingere și umedă. Dacă aceasta este lipicioasă și uscată, atunci cu siguranță nu ar trebui să o mai mâncăm.

Pe lângă textură, important este și mirosul cărnii. Dacă are un miros ciudat, acru sau înțepător, atunci cu siguranță nu ar trebui să consumăm acea carne de porc. Ar trebui aruncată direct la gunoi pentru că ne poate cauza o toxiinfecție alimentară.

ADVERTISEMENT

O excepție privind mirosul ar fi carnea de porc din pungile cu vid. Aceea ar putea avea un miros mai neplăcut, dar el trebuie să dispară atunci când spălăm carnea.

Trucuri pentru a afla dacă mai e bună sau nu carnea

Nu în ultimul rând, ar trebui să ne uităm la culoarea cărnii de porc. Cea proaspătă ar trebui să fie mereu gri-rozalie. Cea care capată nuanțe foarte închise, de maroniu sau gri închis, nu ar mai trebui în niciun caz gătită.

ADVERTISEMENT

Trebuie să mai fim atenți la urmele de grăsime când gătim carnea de porc. Dacă aceastea prezintă grăsime de culoare galbenă sau gri, atunci cu siguranță ceva nu este în regulă cu ea.

Un truc pentru ca acest aliment să țină mai mult după cumpărare este să fie pus imediat le rece. La frigider aceasta va rezista doar câteva zile.

ADVERTISEMENT

Așa că dacă nu ai în plan să consumi carnea rapid, ar fi mai bine să o depozitezi în congelator. Temperaturile mari o vor face să se mențină bună de mâncat chiar și pentru patru luni.

ADVERTISEMENT