Nu trebuie să consumi carnea de porc dacă observi acest detaliu pe ea. Este un semn clar că nu mai este bună de consum și trebuie să scapi de ea.
Pe lângă faptul că trebuie să verificăm foarte atent carnea la supermarket atunci când o cumpărăm pentru ca ea să fie în termenul de valabilitate, trebuie să fim atenți și la alte detalii.
Spre exemplu, carnea de porc trebuie să fie tare la atingere și umedă. Dacă aceasta este lipicioasă și uscată, atunci cu siguranță nu ar trebui să o mai mâncăm.
Pe lângă textură, important este și mirosul cărnii. Dacă are un miros ciudat, acru sau înțepător, atunci cu siguranță nu ar trebui să consumăm acea carne de porc. Ar trebui aruncată direct la gunoi pentru că ne poate cauza o toxiinfecție alimentară.
O excepție privind mirosul ar fi carnea de porc din pungile cu vid. Aceea ar putea avea un miros mai neplăcut, dar el trebuie să dispară atunci când spălăm carnea.
Nu în ultimul rând, ar trebui să ne uităm la culoarea cărnii de porc. Cea proaspătă ar trebui să fie mereu gri-rozalie. Cea care capată nuanțe foarte închise, de maroniu sau gri închis, nu ar mai trebui în niciun caz gătită.
Trebuie să mai fim atenți la urmele de grăsime când gătim carnea de porc. Dacă aceastea prezintă grăsime de culoare galbenă sau gri, atunci cu siguranță ceva nu este în regulă cu ea.
Un truc pentru ca acest aliment să țină mai mult după cumpărare este să fie pus imediat le rece. La frigider aceasta va rezista doar câteva zile.
Așa că dacă nu ai în plan să consumi carnea rapid, ar fi mai bine să o depozitezi în congelator. Temperaturile mari o vor face să se mențină bună de mâncat chiar și pentru patru luni.