Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Nu meritam să câștigăm”. Oficialii de la CFR Cluj sunt fair-play la analiza derby-ului cu Rapid

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, analiză la rece după jocul slab al jucătorilor lui Adrian Mutu. De ce a câștigat Rapidul.
11.02.2024 | 18:21
Nu meritam sa castigam Oficialii de la CFR Cluj sunt fairplay la analiza derbyului cu Rapid
Cristi Balaj face o radiografie a jocului lui CFR Cluj după înfrângerea cu Rapid. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristi Balaj a vorbit la FANATIK SUPERLIGA și a dezvăluit că Adrian Mutu e aproape să mai facă un transfer după prestația dezamăgitoare cu Rapid. Analiza fostului arbitru.

Cristi Balaj, extrem de abătut după CFR Cluj – Rapid 0-1: „Mă așteptam mai mult sincer”

Cristi Balaj a explicat la FANATIK SUPERLIGA cum a surprins Rapid pe CFR Cluj: „Nici o seară bună, nici o noapte bună, nici o dimineață bună. Ca să fiu cât se poate de corect nu meritam să câștigăm. Acum că prin cifre, posesie, faptul că am primit gol dintr-o deviere, am mai avut și noi ocazii prin Mogoș, Muhar, centrări în fața porții, ultima pasă greșită chiar dacă părea o soluție simplă.

ADVERTISEMENT

Acestea puteam să le dezvoltăm și să zicem că un egal ar fi fost echitabil. Dar au părut primii la minge. Toate devierile nu întâmplător au ajuns la ei, motiv pentru care e un rezultat corect. Mă așteptam mai mult sincer. 

Am fost foarte lenți. Trebuie să depășim momentul. Ei au obținut rezultate bune până acum și ei trebuie să remonteze situația, să se strângă, să demonstreze că merită să fie la CFR și să fie bărbați. Dacă stai și plângi până la urmă o să fii pedepsit”.

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj surprinde: „Am avut multe șanse să fim pe primul loc, nu să ne apropiem de FCSB”

Cristi Balaj și-a adus aminte de toate șansele irosite de echipa sa de-a lungul acestui campionat: „Am avut multe șanse să fim pe primul loc, nu să ne apropiem de FCSB și n-am știut să le folosim. Atâtea câte s-au întâmplat în acest campionat, atâtea frustrări pe care le-am acumulat noi, cei din echipa de management, vă dați seama că nu am trăit într-un alt campionat. 

Asta e. Este un an de tranziție, în care încercăm să obținem maximum în condițiile date și nu ascund faptul că așteptam mai mult. Aceeași jucători care au fost în teren au demonstrat în alte partide că pot mai mult”.

ADVERTISEMENT

Balaj a explicat de ce a fost Bîrligea schimbat la pauză: „E un jucător bun, dar trebuie să îi acorzi șanse oricărui jucător care muncește bine la antrenament, care a avut rezultate și atunci nu e nimic anormal. La noi joacă cine e în formă, însă trebuie să primească șanse fiecare. Este decizia antrenorului și valorile sunt apropiate la noi.

Trebuie să acorzi minute oricărui jucător. Toți au șanse până la proba contrarie, n-ai de ce să te superi dacă ești profesionist, te ambiționezi și muncești mai mult. Dacă antrenorul consideră că cel care intră ar putea să aducă un plus valoare e normal”, a spus Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct doar pe site-ul FANATIK.RO, de la ora 10:30, în fiecare zi de luni, marți și vineri.

ADVERTISEMENT

De ce s-a impus Rapid în fața lui CFR Cluj: „Au fost mai pragmatici și mai proaspeți”

Cristi Balaj a explicat de ce Rapid a câștigat în fața echipei sale: „Obiectivul nostru este să redresăm clubul, să fie sănătos, să avem o echipă prin care să ne prezentăm în cupele europene și să reușim să ne calificăm în grupele unei competiții europene pentru că beneficiile sunt majore: cele financiare, plus cotele jucătorilor care cresc. Ei pot pleca ulterior pe un contract mai bun. Jucătorii care au fost transferați în vară au avut un CV cu meciuri internaționale”.

Adrian Mutu a dezamăgit în fața fostei sale echipe, însă oficialul ardelenilor nu pune accentul pe asta: „Există acel respect pentru clubul Rapid, dar eu cred că orice echipă ar fi fost dezamăgirea ar fi fost la fel. Ei au fost mult mai pragmatici și mai proaspeți. Asta e ceea ce am văzut. Am creat spații, a venit acel gol din deviere și în momentul în care o echipă conduce e mult mai ușor să deschizi adversarul.

Noi am riscat și ocazia mare când a respins Sava cu piciorul s-a produs după ce înainte am participat cu mai mulți oameni la un corner. A apărut contraatacul. Au fost mai proaspeți, au jucători buni. Chiar și cei care au fost transferați de la CFR Cluj au jucat foarte bine”. 

Cristi Balaj, analiză sinceră după CFR Cluj - Rapid 0-1

ADVERTISEMENT
Tags: