Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ciprian Deac, revitalizat de Adrian Mutu: „A revenit la cel pe care îl ştiam!”

Ciprian Deac a fost cel mai bun om al lui CFR Cluj în ultimele două partide, iar președintele Cristian Balaj a explicat la FANATIK SuperLiga cum s-a produs revitalizarea.
10.02.2024 | 18:41
Ciprian Deac revitalizat de Adrian Mutu A revenit la cel pe care il stiam
Venirea lui Adi Mutu la CFR Cluj l-a revitalizat pe Ciprian Deac. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

După un început de coșmar în 2024, eșec pe terenul „lanternei” FC Botoșani, care a dus și la demiterea italianului Andrea Mandorlini, CFR Cluj și-a revenit din pumni și a obținut două victorii la rând, 4-1 cu FC Voluntari și 2-1 la Ploiești, cu Petrolul. Nu știm cât este meritul noului tehnician Adrian Mutu, dar cu siguranță o mare contribuție a avut „veteranul” Ciprian Deac.

Ciprian Deac, revitalizat după venirea lui Adi Mutu la CFR Cluj: „E cel pe care-l știam!”

Tras pe linie moartă de Andrea Mandorlini, cu care a avut o relatie destul de rece, Ciprian Deac a renăscut sub bagheta lui Adrian Mutu. Titular în ambele meciuri de când „Briliantul” a preluat pe CFR Cluj, Deac i-a răsplătit pe deplin încrederea tehnicianului: 3 assisturi în succesul cu FC Voluntari și gol decisiv, marcat în minutul 90+4 la Ploiești, în victoria dramatică obținută în fața Petrolului.

ADVERTISEMENT

„Cât a contat pentru vestiar, pentru rezultate, revenirea printre titulari a lui Ciprian Deac?”, l-a întrebat la FANATIK SUPERLIGA moderatorul Cristi Coste pe președintele clujean Cristian Balaj.

„Pentru Deac, în primul rând, a contat faptul că a făcut pregătirea. Am subliniat acest lucru… Deac arată diferit în acest moment, așa cum îl știam noi de fapt, în primul și în primul rând pentru că, în comparație cu perioada din vara trecută, acum a fost prezent la antrenamentele din cantonament. Nu a pierdut nicio zi de antrenament.

ADVERTISEMENT

În vară, din păcate pentru el, a fost pentru prima dată când nu a participat la o pregătire centralizată, iar acest lucru s-a simțit și resimțit. Pentru că a avut o accidentare la umăr și când era să revină ne-am trezit că a fost nevoit să efectueze o intervenție chirugicală la genunchi.

Chiar și în cazul lui Deac, care este riguros, serios, profesionist în ceea ce privește pregătirea, e greu să mai găsești în România un jucător care se pregătește așa cum o face Deac, s-a demonstrat că și pentru el este foarte greu să revină.

ADVERTISEMENT

Dar acum, după ce a făcut pregătirea centralizată la Oliva Nova alături de echipă, a redevenit așa cum îl știam”, a precizat Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisa LIVE pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Cristi Balaj despre relația Deac – Mandorlini: „E geu să păstrezi o relație bună cu antrenorul atât timp cât nu te folosește”

Cristi Balaj a recunoscut, totuși, că și relația dificilă pe care Ciprian Deac a avut-o cu fostul antrenor Andrea Mandorlini a contribuit la evoluțiile mai puțin bune ale jucătorului în prima parte a campionatului. De altfel, tatăl lui Ciprian nu a mai rezistat la un moment dat umilințelor la care era supus fiul său de tehnicianul italian și a dezvăluit într-un interviu exclusiv acordat FANATIK toate lucrurile negative care se petreceau în vestiarul lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

„La fel de adevărat e că, alături de problemele medicale ale lui Deac, a contat și relația plină de asperități pe care a avut-o cu Mandorlini”, a deschis discuția pe tema respectivă Cristi Coste, dar oficialul lui CFR Cluj s-a eschivat elegant și nu a dorit să dezvolte acest subiect delicat.

„În momentul în care un antrenor te folosește mai puțin în jocuri, e greu să păstrezi o relație bună cu el, atât timp cât erai obișnuit să joci. Dar principalul motiv acesta a fost, al lipsei de pregătire”, și-a încheiat Cristi Balaj intervenția la FANATIK SUPERLIGA, emisiune ce poate fi urmărită în premieră lunea, marțea și vinerea, de la ora 17:30, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de YouTube Fanatik.

Mesajul lui Nelutu Varga pentru jucatorii lui CFR Cluj inaintea derby-ului cu Rapid

ADVERTISEMENT