News

Nu și-a părăsit soția, aflată în comă, timp de 31 de ani. Devotament fără limite lângă patul de spital

Destin crud. Un bărbat din Italia și-a vegheat în fiecare zi soția, aflată în comă. Devotamentul bărbatului a impresionat întreaga comunitate.
14.05.2023 | 20:00
Nu sia parasit sotia aflata in coma timp de 31 de ani Devotament fara limite langa patul de spital
Timp de 31 de ani, Angelo Farina a venit în fiecare zi la patul de spital al soției / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Angelo Farina, un bărbat din Italia, nu și-a părăsit soția, Miriam Visintin, și a vegheat-o timp de mai bine de trei decenii, perioadă în care aceasta se afla în comă, în urma unui tragic accident de circulație care a avut loc în 1991. Devotamentul fără margini al  lui Angelo a i-a impresionat pe medici și pe o întreagă comunitate. Miercurea trecută, Miriam a murit în urma unui stop cardiac.

30 de ani în stare de legumă

Zdrobit de durere, Angelo Farina a avut puterea să povestească drama prin care a trecut timp de peste 30 de ani, în care zi de zi a stat la căpătâiul soței sale, știind că nimic nu va mai fi ca înainte și că femeia nu mai are șanse să revină la o viață normală, alături de el. Cei doi se căsătoriseră cu un an înainte de petrecerea dramei și aveau multe planuri. „Îi plăceau mult copiii”, a spus bărbatul,

ADVERTISEMENT

Miriam Visantin a murit săptămâna trecută, la vârsta de 57 de ani, după ce a petrecut trei decenii în stare vegetativă, după ce a fost victima unui oribil accident de mașină, în Ajunul Crăciunului 1991. Soțul ei, Angelo Farina rămânând alături de ea de atunci. Angelo Farina, cu inima frântă, a vorbit despre durerea lui după ce soția sa, care a fost în comă de mai bine de trei decenii, a părăsit în cele din urmă această lume.

I-a văzut o lacrimă curgându-i din ochi

Angelo a spus că, la fiecare vizită, îi relata cele petrecute pe parcursul zilei, deși soția sa nu mai avea cum să-l audă. Totuși, deși medicii i-au spus că soția sa nu mai avea activitate cerebrală, el credea că Miriam reacționa câteodată la venirea lui. Din când în când el spunea că a văzut pe fața ei o anumită grimasă și uneori i-a văzut și o lacrimă curgându-i din ochi.

ADVERTISEMENT

Angelo Farina a vegheat-o neîncetat pe soția sa, Miriam Visintin, originară din Riese Pio X, comună din Italia, până când aceasta a murit la spitalul San Bassiano, unde fusese adusă în urmă cu două luni. Femeia a suferit o acumulare de lichid pleural în plămâni. Miercurea trecută, Miriam a murit în urma unui stop cardiac.

„În sfârșit este în pace, în paradis”

Dar Miriam era inconștientă de când a fost internată și se afla în aceeași stare de când s-a izbit cu mașina sa, un Fiat Panda, de un stâlp din Casoni di Mussolente, în Ajunul Crăciunului 1991. În urma accidentului, femeia a rămas cu un traumatism cerebral inoperabil și a trebuit să fie transferată la clinica „La Madonnina” pentru îngrijiri vitale. Apoi a fost transportată la un institut, Casa Sturm, unde a rămas până la ultima spitalizare.

ADVERTISEMENT

De-a lungul acestei lungi perioade în care femeia a rămas în comă, Angelo i-a stat alături în fiecare zi. Angelo și Miriam s-au căsătorit și s-au mutat împreună doar cu un an înainte să se întâmple nenorocirea. Totuși, bărbatul a avut putera să declare pentru Fanpage.it: „Sunt fericit pentru ea, este, în sfârșit, acolo sus, în pace, în paradis. Cred că a suferit mult de-a lungul acestor ani. Eram căsătoriți de doar un an și jumătate când ne-a lovit tragedia”, scrie Mirror.

”Soarta a fost crudă cu ea, prea crudă”

„Eram tineri și aveam atât de multe proiecte. Îi plăcea foarte mult copiii. Soarta a fost crudă cu ea, prea crudă”, a adăugat el. „Nu a meritat toate astea. O spun în continuare și o voi spune în continuare până la capăt”. Impresionat de această tragedie și de devotamentul lui Angelo, primarul din Cassola, Alda Maroso, a transmis, de asemenea, condoleanțe, subliniind viața tragică a lui Miriam.

ADVERTISEMENT

„Nu știu câți ar fi capabili de așa ceva”

”Ceea ce m-a frapat foarte mult, pe lângă tragedia unei vieți într-o astfel de stare, care a durat 31 de ani, este cât de aproape i-a fost soțul, o apropiere perpetuată în gesturi zilnice de dragoste, atât de mult timp. ”Nu știu câți ar fi capabili de așa ceva. Într-o lume foarte egoist și egocentrică, acest exemplu ne dă motive să credem că umanitatea încă există”. Familia și-a luat rămas bun de la Miriam duminică, când a avut loc un serviciu funerar la biserica parohială din Spineda di Riese Pio X.

ADVERTISEMENT