Fotbal intern

Nu toți străinii din Liga 1 se tem de starea de urgență: ”Preferăm să rămânem aici decât să stăm în carantină în țările noastre”

15.03.2020 | 14:30
Nu toti strainii din Liga 1 se tem de starea de urgenta Preferam sa ramanem aici decat sa stam in carantina in tarile noastre
ADVERTISEMENT

Treptat, epidemia de coronavirus a pus stăpânire și pe România, iar autoritățile statului, prin vocea președintelui Klaus Iohannis, au decis decretarea stării de urgență începând de luni. Măsurile ar putea afecta și călătoriile în afara României, lucru care i-ar putea afecta pe jucătorii străini din liga internă. Nu toți sunt îngrijorați de actuala situație.

Unii străini din Liga 1 nu se tem de starea de urgență: ”Preferăm să rămânem aici decât să stăm în carantină în țările noastre”

O parte din jucătorii străini ai celor de la Poli Iași afirmă că situația din România, țară aflată începând de luni, 16 martie, în stare de urgență, nu îi îngrijorează.

ADVERTISEMENT

Aceștia sunt conștienți că plecarea în acest moment din țara noastră le poate aduce probleme după ce vor ajunge în țara natală, acolo unde ar putea intra automat în izolare sau carantină.

Într-o intervenție pentru Prosport, argentinianul Juan Pablo Passaglia a afirmat că, deși traversează o perioadă de îngrijorare, este realist și spune că se simte bine la Iași, actuala sa casă. Aceste se teme că, odată ajuns în Argentina, va fi nevoit să stea în carantină.

ADVERTISEMENT

”Sunt bine, în casa mea aici, în Iași. Sunt un pic îngrijorat de situația mondială și pentru faptul că pentru că nu știu ce se va întâmpla cu munca noastră în următoarea perioadă, până în luna iunie. Nu știm dacă se va încheia campionatul sau când se va relua. Acestea sunt zile de mare incertitudine”.

”Casa mea este foarte departe de România și dacă ar fi să plec, va trebui să stau în carantină două săptămâni. Așa că prefer să rămân la Iași, până când totul se va rezolva. Miercuri ar trebui să revenim la antrenamente, așa că stăm în casă, la Iași, izolați și sănătoși”.

ADVERTISEMENT

Omoh: ”Rămân în România până se calmează lucrurile”

Tot pentru Prosport, un alt jucător din lotul lui Mircea Rednic, nigerianul Michael Omoh spune că nu a luat în calcul varianta de a pleca în țara sa natală.

”Este o situație proastă și gravă în România și în întreaga lume. Ligile sunt amânate, școlile sunt închise deocamdată. Este trist, pentru că nimeni nu își poate trăi viața normală. Și sperăm doar că acest virus va dispărea curând. Planurile mele sunt să rămân în lași până când lucrurile se vor calma. Stau în casă, încerc să ies doar pentru a cumpăra de mâncare.

ADVERTISEMENT

Nu îmi este frică, doar am grijă și sper că toată lumea poate face asta, pentru că frica înrăutățește situația mai mult decât este cazul. Familia mea se roagă pentru mine și sper că voi fi în siguranță până se calmează această situație. La mine în Nigeria sunt doar 5 cazuri, din ce știu”.

Reacțiile celor de la Poli Iași vin la nici 24 de ore după ce Marius Croitoru, antrenorul celor de la FC Botoșani, spunea că străinii din echipa sa sunt panicați și vor să plece acasă.

ADVERTISEMENT