ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Nu tuturor angajaților FRF li s-au tăiat salariile în pandemie! „Nu este ilegal, aş fi doar dezamăgit!”. Reacția Federației

Autor: Andrei Șchiopu | 05.07.2020 | 10:32
Nu tuturor angajaților FRF li s-au tăiat salariile în pandemie!  „Nu este ilegal, aş fi doar dezamăgit!”. Reacția Federației
Nu tuturor angajaților FRF li s-au tăiat salariile în pandemie! „Nu este ilegal, aş fi doar dezamăgit!”. Reacția Federației. Sursă foto: radioresita.ro

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în lumea sportului, inclusiv în fotbalul românesc, motiv pentru care mai multe cluburi au fost nevoite să taie salariile jucătorilor sau să îi bage în șomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Nici la nivelul Federației Române de Fotbal lucrurile nu au stat mai bine, Răzvan Burleanu anunțând că tuturor angajaților FRF li s-au micșorat veniturile cu 20%.

Totuși, se pare că nu chiar toată lumea a fost afectată de măsură, iar în Federația Română de Fotbal anumiți angajați ar fi mai egali decât alții, fără să li se mai reducă salariul.

ADVERTISEMENT

Nu tuturor angajaților FRF li s-au tăiat salariile

În cadrul emisiunii „Sport Center”, moderată de Tudor Samuilă, Cristi Balaj a comentat despre posibilitatea ca nu toată lumea de la FRF să respecte reducerea salariului cu 20%:

„Mi-e greu să cred că se poate întâmpla aşa ceva. Am avut discuţie pe tema faptului că s-a făcut un sondaj în momentul în care nu existau bani, cluburile sufereau la nivel naţional, au venit bani de la UEFA precis pentru a sprijini această situaţie cauzată de pandemie şi la nivelul cluburilor. Asta dacă vrem să dezvoltăm.

ADVERTISEMENT

Repet, mi-e greu să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Am auzit de meritocraţie, dezvoltare managerială şi aşa mai departe. Nu este ilegal, aş fi doar dezamăgit”.

Reacția Federației Române de Fotbal

Federația Română de Fotbal a oferit o poziție oficială în legătură cu acuzațiile făcute: „Ca urmare a solicitării dumneavoastră, Federaţia Română de Fotbal face următoarele precizări:

ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Fotbal înţelege importanţa măsurilor impuse de autorităţile naţionale pentru limitarea răspândirii COVID – 19 şi este permanent preocupată de sănătatea şi securitatea în muncă a salariaţilor săi.

În urma deciziei Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de a amâna măsurile de relaxare preconizate pentru 1 iulie a.c., FRF a decis, de asemenea, prelungirea modificărilor anunţate pe 31 martie 2020, respectiv reducerea programului de lucru cu diminuarea adecvată a salariilor (20%) şi derularea activităţii prin intermediul platformelor digitale, pe cât posibil.

ADVERTISEMENT

Aceste măsuri fac parte dintr-un pachet mai amplu, la unele dintre ele făcând referire şi dumneavoastră, salariaţii FRF fiind afectaţi de acestea proporţional cu activitatea pe care o desfăşoară în prezent.

Pachetul de măsuri pentru protecţia personalului împotriva infectării cu noul coronavirus a fost aprobat de administraţia FRF şi toţi angajaţii au fost informaţi din timp de măsurile excepţionale decise la modul general şi în mod special, fiecare, în funcţie de nivelul de restricţii care îl afectează.

ADVERTISEMENT

FRF speră ca această perioadă nefastă pentru fotbal să se încheie cât mai curând, astfel încât şi activitatea Federaţiei să poată reveni la normal”, se arată în comunicatul trimis de Federaţia Română de Fotbal.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!