News
notix pixel id

Numărul crescut de tineri infectați, originea răspândirii Covid-19 în Europa. Avertismentul specialiștilor OMS

29.07.2020 | 14:39
Numărul crescut de tineri infectați, originea răspândirii Covid-19 în Europa. Avertismentul specialiștilor OMS
Numărul crescut de tineri infectați, originea răspândirii Covid-19 în Europa. Avertismentul specialiștilor OMS. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Numărul tot mai crescut de tineri infectați cu Covid-19 ar putea sta la originea răspândirii acestui virus pe planul continentului european.

La această concluzie au ajuns specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cei care încearcă în această perioadă să explice apariția noilor focare în Europa.

Pentru a stopa acest trend extrem de periculos, cei de la OMS fac un apel public pentru țările de pe continent să deschidă căi de comunicare cu aceste categorii de vârstă.

ADVERTISEMENT

Numărul mare de tineri infectați ar putea sta la originea răspândirii Covid-19 în Europa

Crește numărul tinerilor infectați cu coronavirus, iar această tendință ar putea sta la baza răspândirii din ultima vreme a cazurilor de Covid-19, afirmă unul dintre directorii OMS, dr. Hans Kluge, preluat de BBC.

”Un număr tot mai mare de țări se confruntă cu localizarea a noi focare și o reapariție a cazurilor. Ceea ce știm este că aceasta este o consecință a schimbării comportamentului uman.

ADVERTISEMENT

În această perioadă primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor. Pentru mine, acest lucru este suficient pentru a spune că e nevoie să regândim modul de implicare a tinerilor”, a afirmat expertul OMS.

OMS, apel la vigilență către tineri în cazul Covid-19

În perioada verii, plajele și zonele turistice sunt înțesate de tineret. În acest sens, oficialii de la OMS consideră că e nevoie de vigilență mai mare în rândul acestei categorii.

ADVERTISEMENT

Același Dr. Kluge a cerut o mai mare responsabilitate pe care tinerii ar trebui să o aibă nu doar pentru propria persoană, ci și pentru cei din jur: părinții, bunicii și comunitățile în care trăiesc.

Până la această oră, la nivel european se înregistrează peste 2,8 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. În ultima perioadă, cele mai afectate țări sunt Rusia, Spania, România, Ucraina, Franța, Marea Britanie și Germania.

ADVERTISEMENT

De asemenea, de la startul pandemiei, în Europa s-au raportat nu mai puțin de 202.067 de decese, cele mai multe fiind înregistrate în Marea Britanie (45.878), Italia (35.123), Franța (30.223) și Spania (28.436).

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri