News

Numărul crescut de tineri infectați, originea răspândirii Covid-19 în Europa. Avertismentul specialiștilor OMS

29.07.2020 | 14:39
Numarul crescut de tineri infectati originea raspandirii Covid19 in Europa Avertismentul specialistilor OMS
ADVERTISEMENT

Numărul tot mai crescut de tineri infectați cu Covid-19 ar putea sta la originea răspândirii acestui virus pe planul continentului european.

La această concluzie au ajuns specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cei care încearcă în această perioadă să explice apariția noilor focare în Europa.

ADVERTISEMENT

Pentru a stopa acest trend extrem de periculos, cei de la OMS fac un apel public pentru țările de pe continent să deschidă căi de comunicare cu aceste categorii de vârstă.

Numărul mare de tineri infectați ar putea sta la originea răspândirii Covid-19 în Europa

Crește numărul tinerilor infectați cu coronavirus, iar această tendință ar putea sta la baza răspândirii din ultima vreme a cazurilor de Covid-19, afirmă unul dintre directorii OMS, dr. Hans Kluge, preluat de BBC.

ADVERTISEMENT

”Un număr tot mai mare de țări se confruntă cu localizarea a noi focare și o reapariție a cazurilor. Ceea ce știm este că aceasta este o consecință a schimbării comportamentului uman.

În această perioadă primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor. Pentru mine, acest lucru este suficient pentru a spune că e nevoie să regândim modul de implicare a tinerilor”, a afirmat expertul OMS.

ADVERTISEMENT

OMS, apel la vigilență către tineri în cazul Covid-19

În perioada verii, plajele și zonele turistice sunt înțesate de tineret. În acest sens, oficialii de la OMS consideră că e nevoie de vigilență mai mare în rândul acestei categorii.

Același Dr. Kluge a cerut o mai mare responsabilitate pe care tinerii ar trebui să o aibă nu doar pentru propria persoană, ci și pentru cei din jur: părinții, bunicii și comunitățile în care trăiesc.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, la nivel european se înregistrează peste 2,8 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. În ultima perioadă, cele mai afectate țări sunt Rusia, Spania, România, Ucraina, Franța, Marea Britanie și Germania.

De asemenea, de la startul pandemiei, în Europa s-au raportat nu mai puțin de 202.067 de decese, cele mai multe fiind înregistrate în Marea Britanie (45.878), Italia (35.123), Franța (30.223) și Spania (28.436).

ADVERTISEMENT