Sport

Numire surpriză pe banca echipei naționale U20 după plecarea lui Bogdan Lobonț: „Ne-am înțeles!”

Daniel Pancu (44 de ani) a recunoscut că este foarte aproape să accepte oferta Federației Române de Fotbal și să preia postul de selecționer al României U20.
11.08.2022 | 13:24
Numire surpriza pe banca echipei nationale U20 dupa plecarea lui Bogdan Lobont Neam inteles
8-9 luni va fi durata contractului lui Daniel Pancu la naționala României U20. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu va fi noul antrenor al României U20 și urmează să semneze înțelegerea cu Federația Română de Fotbal.

Daniel Pancu, noul selecționer al României U20

Daniel Pancu a dezvăluit în direct la Digi Sport că este gata să accepte oferta din partea FRF: „Nu am semnat, dar m-am înțeles cu FRF pentru U20”.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, „Pancone” va fi prezentat oficial luni, 15 august: „Am fost în contact săptămânile astea, mi s-au adus la cunoștințe sarcinile unui selecționer. E o listă mai lungă, cred că la începutul săptămânii viitoare se va lua o decizie”.

Noul selecționer are deja setată o strategie clară cu privire la naționala U20: „Am agreat termenii în principiu, da. Obiectivul ar fi dezvoltarea jucătorilor”.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu, despre demiterea lui Bogdan Lobonț: „Au fost niște înfrângeri dureroase”

Bogdan Lobonț a avut un parcurs slab pe banca României U20 și a pierdut la scor nu mai puțin de șase meciuri: 0-5 cu Elveția, 0-7 cu Italia, 0-4 cu Germania și 1-6 cu Anglia. Lobonț a reușit doar două victorii cu Polonia, Cehia și Portugalia, toate cu scorul de 2-1.

Daniel Pancu e convins că această serie rușinoasă a cântărit decisiv: „Ești judecat și după rezultate, asta a contat în decizia de a nu prelungi contractul cu fostul selecționer. Au fost niște înfrângeri dureroase”.

ADVERTISEMENT

Viitorul selecționer al echipei naționale U20 a dezvăluit că va semna un contract pe o perioadă scurtă de timp: „Dacă va fi un contract, va fi pe opt sau nouă luni”.

Daniel Pancu semnase cu FC Voluntari la finalul lunii martie

Daniel Pancu acceptase să devină antrenor-coordonator al Academiei de Fotbal a lui FC Voluntari.

Rapidistul nu mai antrenase din iarna lui 2021, când a fost pe banca lui Poli Iași. Pancu a explicat de a acceptat oferta ilfovenilor: „Nu am mai stat acasă. E groaznic, trebuia să fac ceva. Am stat 1 an și o lună, timp în care am fost pe vreo șase liste până acum și am căzut mereu pe locul doi.

ADVERTISEMENT

A fost o perioadă mai ghinionistă. Mi-e dor de fotbal pentru că am fost doar prin studiouri TV cu analize de jocuri. Acum o să fac analize care vor impacta direct pentru copiii din Academie și echipa a doua. M-am întors undeva unde am lucrat și oamenii chiar m-au respectat la adevărata mea valoare. Încă nu am licența PRO și această activitate mă ajută și în zona asta. Pentru că trebuie să fiu implicat undeva”, declara acesta pentru Pro Sport.

ADVERTISEMENT