News

O angajată Metrorex, infectată cu coronavirus. Reacția regiei

23.04.2020 | 12:33
ADVERTISEMENT

O angajată Metrorex a fost infectată cu coronavirus, aceast fiind contact direct cu soțul, depistat pozitiv anterior.

O angajată Metrorex, infectată cu coronavirus

Metrorex a anunțat printr-un comunicat de presă că angajata infectată cu coronavirus nu a intrat în contact direct cu călătorii și că se afla în concediu medical de mai bine de o săptămână.

ADVERTISEMENT

”Metrorex informează că în seara zilei de 22.04.2020, o angajată Metrorex ce își desfășoară activitatea în cadrul Biroului Achiziții, Servicii și Lucrări, sediul central, a fost confirmată pozitiv cu noul Coronavirus”, se arată în comunicat.

Conducătorii regiei au precizat că persoana în cauză este o femeie în vârstă de 40 de ani, aceasta fiind contact direct cu soțul care a fost testat și confirmat anterior bolnav pozitiv.

ADVERTISEMENT

Angajata Metrorex se afla în concediu de odihnă din 14 aprilie

”Prin specificul funcției, angajata nu are contact de niciun fel cu călătorii. În seara zilei de 22.04.2020, aceasta și-a anunțat șefii ierarhici că a fost testată și confirmată pozitiv”, se mai scrie în comunicat.

Metrorex a informat că începând cu data de 14.04.2020, angajata se afla în concediu de odihnă. Colegii acesteia, cu care a luat contact, vor intra în izolare, iar locul de muncă unde își desfășura activitatea este dezinfectat.

ADVERTISEMENT

Mai mult directorul general al regiei, Marian Miclăuș, a anunțat autoritățile competente în vederea adoptării măsurilor ce se impun în astfel de cazuri, în conformitate cu prevederile legale.

Măsurile de distanțare socială, plus decizia multor companii de a-și lăsa angajații să lucreze de acasă, a făcut ca numărul de călători cu metroul din București să fie, în luna martie, în scădere cu aproape 47%, iar numărul de trenuri să scadă cu 20 de procente.

ADVERTISEMENT

Conducerea Metrorex a dispus reducerea numărului de trenuri din subteran, pentru a limita costurile companiei. În ciuda traficului scăzut, a scăderii veniturilor și a reducerii numărului de trenuri, nu s-a dispus suspendarea vreunui contract de muncă.

ADVERTISEMENT