Life

O bancă importantă se retrage din România. Sute de mii de români vor fi afectați

O bancă importantă se retrage din România. Sute de mii de români vor fi afectați dacă această decizie va fi dusă la capăt.
24.05.2023 | 16:13
O banca importanta se retrage din Romania Sute de mii de romani vor fi afectati
O bancă importantă se retrage din țara noastră. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O bancă importantă a luat decizia să se retragă din România. Vor fi afectați sute de mii de români după această hotărâre!

O bancă importantă se retrage din țara noastră

Celebra bancă OTP Bank va  dispărea de la noi din țară. Grupul unguresc cu același nume a decis să vândă filiala din România.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă, iar OTP Bank a ținut să precizeze că s-a decis creșterea gamei de opțiuni strategice prin testarea pieței, pentru ca banca să fie vândută.

Banca a anunțat că se retrage și a mai transmis în acelați comunicat că în ultimii patru ani a reușit să își dubleze dimensiunea și să aibă cu 50% mai mulți clienți.

ADVERTISEMENT

„În ultimii patru ani, OTP Bank România și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți.  A implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client.

În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii”, arată un comunicat oficial al băncii importante care se retrage din România.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu clienții băncii care se retrage din România

Chiar și așa, acest proces nu va afecta în niciun fel persoanele care au conturi la această bancă și nici angajații filialei din România.

„Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, mai arată banca.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, oamenii nu au de ce să și facă griji. În cazul în care filiala din România a băncii va fi într-adevăr vândută, acest proces ar putea dura câteva luni. Un acord de vânzare cumpărare ar urma să fie semnat în circa un an.

OTP Bank din România a încercat să se extindă în anul 2017 și să achiziționeze Banca Românească. Această tranzacție a fost respinsă de BNR.

ADVERTISEMENT