News

O bandă de minori din Craiova a spart 22 de mașini într-o singură noapte. Adolescent de 17 ani, arestat preventiv

Un adolescent de 17 ani și alți patru minori, cu vârste între 11 și 14 ani, sunt cercetați de polițiști după ce au spart 22 de mașini într-o singură noapte
21.05.2023 | 14:48
O banda de minori din Craiova a spart 22 de masini intro singura noapte Adolescent de 17 ani arestat preventiv
Adolescentul reținut de polițiști va sta 30 de zile în arest. Sursa foto: Gazeta de Sud
ADVERTISEMENT

Adolescentul de 17 ani, singurul dintre cei cinci care răspunde penal pentru faptele sale, a fost reținut de către polițiștii craioveni, iar sâmbătă instanța de judecat a emis mandat de arestare preventivă pe numele său.

Bandă de minori, la spart de mașini

Ancheta polițiștilor a început în urmă cu o săptămână, în noaptea de duminică spre luni, 14-15 mai, atunci când o persoană a sunat la ora 03.20 la 112 și a anunțat că mai multe persoane încearcă să spargă un autoturism folosit în regim taxi şi parcat pe o stradă din Craiova.

ADVERTISEMENT

Polițiștii care au răspuns la apelul 112 au prins la fața locului doar o tânără de 14 ani, complicii acesteia reușind să fugă de la fața locului. La locul faptei, polițiștii craioveni au găsit un sac de rafie în care se aflau mai multe bunuri sustrase din automobile, printre care telefoane, tablete, dar și o serie de dispozitive auto.

În urma cercetărilor efectuate în acest caz, oamenii legii au constatat că în acea noapte, în decurs de doar câteva ore, au fost sparte nu mai puțin de 22 de autoturisme. Acest lucru s-a realizat fie prin forțarea ușilor, fie prin spargerea geamurilor.

ADVERTISEMENT

„Cercetările au fost continuate de polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Craiova, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și Secției 2 Poliție Craiova. Aceștia au identificat alți patru minori bănuiți că ar fi participat la comiterea furturilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

În urma cercetărilor, toți cei cinci minori sunt bănuiți ca în noaptea de 14/15 mai, ar fi sustras bunuri din 22 de autoturisme. Ei au vârste cuprinse între 11 și 17 ani și toți sunt din municipiul Craiova.

ADVERTISEMENT

Arest preventiv pentru adolescentul de 17 ani

În baza cercetărilor făcute de polițiști în acest caz, polițiștii l-au reținut vineri pe adolescentul de 17 ani pentru 24 de ore, fiind acuzat de 22 de acte materiale de furt calificat. Infracțiunea de furt calificat se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

„În baza probatoriului administrat de polițiști, la data de 19 mai, a fost reținut un minor de 17 ani, pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de furt calificat (22 de acte materiale). Băiatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, se mai arată în comunicatul IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de sâmbătă, procurorii au cerut arest preventiv de 30 de zile pentru acesta. „În cursul zilei de 20 mai a.c., tânărul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăti din cadrul Judecătoriei Craiova. Aceasta a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, au mai transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT