News

O echipă a televiziunii CNN a fost arestată în timp ce transmitea de la protestele din Minneapolis! Le-au pus cătuşe jurnaliştilor când se aflau în direct. Video

29.05.2020 | 15:50
O echipa a televiziunii CNN a fost arestata in timp ce transmitea de la protestele din Minneapolis Leau pus catuse jurnalistilor cand se aflau in direct Video
ADVERTISEMENT

Jurnalistul CNN, Omar Jimenez  a fost arestat în timp ce efectua o transmisiune în direct despre protestele din Minneapolis. Jurnalistul s-a identificat în faţa agenţilor de poliţie, însă cu toate acestea forţele de ordine l-au săltat.

O echipă a televiziunii CNN a fost arestată în timp ce transmitea de la protestele din Minneapolis!

Pe lângă reporter, au mai fost reţinuţi un producător şi operatorul de la faţa locului. Echipamentul de filmare al celor de la CNN a fost şi el reţinut de autorităţi, însă a continuat să filmeze, în condiţiile în care poliţia nu şi-a dat seama că aparatul este pornit.

ADVERTISEMENT

Confruntările dintre poliţie şi protestatari au escaladat la Minneapolis. După trei zile de protest paşnic, au apărut şi violenţele. Un sediu de poliţie a fost incendiat, iar peste 30 de magazine din oraş au fost jefuite.

VEZI VIDEO CU ARESTAREA JURNALISTULUI CNN

”Aceşti poliţişti trebuie să fie arestaţi imediat”

Incendiul a fost provocat într-un cartier din nordul orașului după ce unii au forțat barierele care protejau sediul și au spart geamuri. Polițiștii au părăsit sediul, potrivit forțelor de ordine:

ADVERTISEMENT

”Puţin după ora (locală) 22.00 (vineri, 6.00, ora României), în interesul securităţii personalului nostru, poliţia din Minneapolis a evacuat Comisariatul 3”, au anunțat oamenii legii printr-un comunicat.

”Nu mai pot respira”, se plângea el într-o înregistrare video a scenei, care a devenit virală pe Internet.

ADVERTISEMENT

Cei patru agenți au fost concediați, iar autoritățile locale și federale anchetează cu privire la dramă. Însă, până acum nu a avut loc nicio înculpare, ceea ce alimentează furia și frustrările: ”Aceşti poliţişti trebuie să fie arestaţi imediat”, a declarat la CNN Philonise Floyd, fratele victimei.

”Moartea lui Gorge Floyd trebuie să aducă dreptate şi reforme de fond şi nu mai mulţi morţi şi distrugere”

Protestele împotriva uciderii lui George Floyd se desfăşoară acum pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a semnat un decret prin care a autorizat intervenția Gărzii Naționale. Elicoptere și aproximativ 200 de polițiști urmau să fie trimise la fața locului: ”Moartea lui Gorge Floyd trebuie să aducă dreptate şi reforme de fond şi nu mai mulţi morţi şi distrugere”, a apreciat el într-un comunicat.

ADVERTISEMENT