News

O explozie într-un parc industrial a ucis 12 persoane și a rănit 39. Tragedie în Indonezia

O explozie care s-a produs în timpul întreținerii regulate a cuptorului unei topitorii de pe insula Sulawesi s-a soldat cu peste 50 de victime.
24.12.2023 | 12:48
O explozie intrun parc industrial a ucis 12 persoane si a ranit 39 Tragedie in Indonezia
Imagine de la locul exploziei de pe Insula Sulawesi
ADVERTISEMENT

Douăsprezece persoane au murit și 39 au fost rănite în explozia unui cuptor de topire a nichelului din parcul industrial indonezian Morovali, a informat duminică presa locală.

Cinci dintre muncitorii morţi erau străini

Explozia din această unitate industrială de topire de pe insula Sulawesi a avut loc duminică dimineață, la ora locală 05:30, în timpul întreținerii regulate a cuptorului, a anunțat conducerea complexului industrial, citată de Reuters.

ADVERTISEMENT

“12 persoane au fost ucise, iar 39 au fost rănite, având diferite stadii de gravitate”, a declarat Dedi Kurniavan, purtătorul de cuvânt al parcului industrial.

Cei decedaţi sunt şapte muncitori indonezieni şi cinci muncitori străini, fără a fi precizată însă deocamdată naţionalitatea acestora din urmă.

ADVERTISEMENT

Concluziile preliminare indică faptul că explozia a avut loc în timpul unor lucrări de reparare la unul dintre furnale. Un lichid inflamabil a luat foc, iar incendiul s-a propagat la rezervoarele de oxigen care au explodat.

“În locul respectiv erau mai mulți cilindri cu oxigen care erau utilizați pentru sudarea și tăierea componentelor cuptorului”, a explicat purtătorul de cuvânt. Incendiul a fost lichidat după aproape patru ore.

ADVERTISEMENT

Fabrica aparţine unei companii chineze

Insula Sulawesi este un mare centru pentru producţia de nichel, metal de bază care este utilizat în special la bateriile de maşini electrice şi pentru fabricarea oţelului inoxidabil. Reuters mai aminteşte că China a investit puternic în uzine pe această insulă indoneziană, însă condiţiile de lucru sunt în general precare.

Toto în 2023, dar în luna ianuarie, doi muncitori, dintre care unul originar din China, au murit într-o uzină de fuziune a nichelului situată în acelaşi complex industrial, în timpul unei revolte declanşate din cauza condiţiilor salariale şi privind securitatea muncii.

ADVERTISEMENT

În cazul incidentului de duminică, PT Indonesia Tsingshan Stainless Steel (ITSS), compania chineză care operează în aria respectivă, a transmis că va suporta toate costurile legate de înmormântare şi îngrijire a răniţilor.

ADVERTISEMENT