News

O falsă doctoriţă, prinsă înşelându-i pe români în numele unor cauze umanitare. Cerea bani pentru un bărbat mort de opt luni

O doctoriță falsă a strâns sume importante de bani pentru un bătrân mor de opt luni. Femeia a reușit să-i păcălească pe români și moldoveni
22.03.2024 | 18:22
O falsa doctorita prinsa inselandui pe romani in numele unor cauze umanitare Cerea bani pentru un barbat mort de opt luni
ADVERTISEMENT

O femeie care pretindea a fi doctoriță, cu o mare influență pe internet, a exploatat fără scrupule credulitatea și bunăvoința celor care au văzut-o pe micile ecrane sau care au interacționat cu ea pe platformele de socializare.

Doctoriță falsă, strângea bani pentru cazuri umanitare, dar și-i băga în propriile buzunare

Această femeie, identificată în urma unei investigații jurnalistice realizată de Hot News, ca fiind Ana Postolachi, este acum subiectul unei anchete pentru înșelăciune, după ce a primit sume de bani donate de oameni naivi sub pretextul unor cazuri umanitare sau medicale.

ADVERTISEMENT

Falsul medic, prezentându-se drept rezident, apărea frecvent pe canalele de televiziune locale din Iași și din Republica Moldova, dar și pe rețelele de socializare.

În aceste apariții, solicita sprijinul publicului pentru diferite cazuri umanitare în numele asociației CaritAni, care nu exista legal nici în România, nici peste Prut, arată Hot News. Banii erau trimiși către o asociație care ulterior s-a dovedit că nu era înregistrată legal nici în România, nici în Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Suma colectată în acest mod nu ajungea niciodată la familiile sau persoanele pentru care se anunțau donațiile. Mai mult, în investigația realizată de jurnaliștii din presa națională a dezvăluit că Ana Postolachi a reușit să strângă bani chiar pentru a sprijini un bărbat în vârstă să trăiască mai bine, deși acesta era decedat de opt luni.

De asemenea, în anchetă se arată că erau cinci familii pentru care doctorița strângea bani prin falsa asociație CaritAni, iar la acești oameni banii nu au ajuns niciodată sau au fost insuficienți pentru rezolvarea problemelor pe care le aveau.  Aceste lucruri s-ar fi petrecut numai în ultimul an, iar femeia se pare că activa ca „Anișoara medic și filantrop” de ani de zile.

ADVERTISEMENT

Doctorița fusese exmatriculată de la UMF „Grigore T. Popa” din Iași

Hot News spune că această presupusă doctoriță este o persoană care nu a finalizat nici măcar studiile medicale, cel puțin nu la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, de unde a fost exclusă în urmă cu șapte ani.

Conform înregistrărilor de la universitate, Postolachi a frecventat doar primii trei ani de studiu, ba mai mult, profesori de la UMF Iași spun că aceasta umbla adesea îmbrăcată în halat alb, purtând stetoscopul la gât, prin spitalele din Iași.

ADVERTISEMENT

Totodată, Anișoara Postolachi a fost contactată de jurnaliști pentru un punct de vedere, dar nu a vrut să răspundă. Activitățile acestei femei au atras atenția autorităților penale, care o investighează pentru înșelăciune.

ADVERTISEMENT