News

O fată de 10 ani a fost lovită de un trotinetist în timp ce se afla pe bicicletă. Copila a ajuns la spital

O copilă de doar 10 ani a fost lovită de un bărbat aflat pe trotinetă în timp ce se plimba cu bicicleta în Ocna Sibiului, la intersecția străzilor Mihai Viteazu și Alămor.
01.06.2023 | 19:18
O fata de 10 ani a fost lovita de un trotinetist in timp ce se afla pe bicicleta Copila a ajuns la spital
O fată de 10 ani a fost lovită de un trotinetist. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fata se plimba cu bicicleta în momentul în care a fost lovită de un trotinetist de 30 de ani, în intersecția respectivă. Un echipaj a ajuns la fața locului, iar fata a fost transportată la Compartimentul Primire Urgențe al Spitalului Luther, după ce s-a rănit la un picior în urma ciocnirii.

Fată de 10 ani, lovită de un trotinetist în Sibiu

Conform Sibiu100.ro, polițiștii rutieri ajunși la fața locului vor continua cercetările pentru a afla cu exactitate cum s-a produs acest accident. Astfel de cazuri sunt tot mai dese în România și în toate țările unde trotinetele electrice au invadat marile orașe. Un alt exemplu recent e cel al unui accident din Botoșani, din urmă cu două zile.

ADVERTISEMENT

Acolo, Polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, după ce o fată aflată pe o trotinetă electrică a lovit o persoană pe trotuar și a fugit de la locul accidentului. Fata a fost în cele din urmă identificată de către oamenii legii undeva în comuna Vlădeni.

Reprezentanții IPJ Botoșani au atras atenția, cu această ocazie, tuturor celor care se urcă pe o trotinetă electrică să respecte regulile de circulație. ”Atragem atenția celor care se deplasează cu trotinetele electrice și reamintim faptul că limita de vârstă pentru deplasarea pe drumurile publice cu trotinetele electrice este de 14 ani.

ADVERTISEMENT

Mai mult, dacă drumul este prevăzut cu pistă pentru biciclete, atunci trotinetele electrice vor fi conduse doar pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani, conform Monitorul de Botoșani.

Între timp, capitala Franței, Paris, a decis să interzică trotinetele electrice oferite în regim de închiriere, după ce trotinetele electrice au făcut nu mai puțin de 24 de morți într-un singur an în Franța. La referendumul din urmă cu mai multe luni nu mai puțin de 91% dintre alegătorii din Paris au votat pentru interzicerea acestor trotinete electrice sub formă de închiriere.

ADVERTISEMENT

Deși prezența la vot a fost destul de scăzută, cu doar 103.000 dintre cei 1.38 milioane de alegători care s-au prezentat la urne, interdicția a trecut și locuitorii din Paris nu vor mai fi deranjați de astfel de trotinete electrice. Între timp, mai multe orașe din lume au înăsprit reglementările privind aceste trotinete electrice, în special fiind vorba de limitări a vitezei cu care pot circula acestea.

“Am votat împotrivă pentru că de multe ori mă sperie aceste trotinete de pe trotuar care trec prin spatele meu și se freacă de mine. Dacă făceam o mișcare ușoară spre stânga sau spre dreapta riscam să fiu lovit”, a transmis unul dintre cetățenii care a votat împotriva trotinetelor electrice.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Franța a pregătit la nivel național un proiect de lege care va sancționa dur trotinetiștii care nu respectă regulile. Așadar, amenzile vor crește de la 35 la 135 de euro pentru cei care circulă câte doi pe aceeași trotinetă sau pentru cei care folosesc trotinetele în locuri nepermise. De remarcat că de referendumul parizian au fost afectate doar trotinetele care pot fi închiriate, nu și trotinetele deținute de cetățeni.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au...
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au rămas pe dinafară
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși