News

O fata s-a sinucis, la Vaslui! Avea doar 16 ani și suferea din dragoste

O adevărată tragedie s-a produs la Vaslui, după ce o fată de doar 16 ani s-a sinucis, motivul indicat pentru gestul extrem fiind legat de o suferință în dragoste.
14.05.2022 | 22:29
O fata sa sinucis la Vaslui Avea doar 16 ani si suferea din dragoste
Ofată de doar 16 ani s-a sinucis, din dragoste, într-o comună din Vaslui / Foto: Vremea Noua
ADVERTISEMENT

În comuna Banca din județul Vaslui, o tânără de doar 16 ani a ales să își pună capăt zilelor și s-a spânzurat într-o clădire dezafectată de lângă halta de cale ferată din localitate.

Fata de doar 16 ani s-a sinucis din dragoste

Alina T, o tânără de doar 16 ani, a fost găsită spânzurată într-o clădire dezafectată de lângă halta CFR din localitate, informează publicația Vremea Nouă. Conform informațiilor obținute de sursa citată, tânăra de 16 ani era crescută de bunica paternă.

ADVERTISEMENT

Fata, elevă la un liceu, a fost găsită spânzurată vineri, pe 13 mai. Ea ar fi lăsat și un bilet de adio bunicii sale în care a încercat să își explice gestul și problemele din dragoste car ei-au provocat depresia.

„Pe 13 mai, ora 06.05, IPJ Vaslui a fost sesizat, prin 112, despre faptul că o persoană de sex feminin, în vârstă de 16 ani, a fost gasită spânzurată într-o clădire dezafectată, situată la aproximativ 250 metri față de Halta CFR Gara Banca.

ADVERTISEMENT

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui pentru Vremea Nouă.

Tânăra care s-a sinucis trăia o dramă din cauza unui băiat din sat

Conform informațiilor obținute de publicația din Vaslui, Alina T, fata de doar 16 ani care s-a sinucis, ar fi explicat în biletul de adio lăsat bunicii sale motivele care au stat în spatele gestului extrem. Astfel, pare-se, ea era îndrăgostită de un tânăr din sat, dar povestea lor de dragoste nu a putut să se concretizeze din cauza relațiilor dificile dintre cele două familii.

ADVERTISEMENT

Alina T, fata care la doar 16 ani și-a pus capăt zilelor era crescută doar de bunica ei, părinții tinerei, despărțiți de ani buni, fiind plecați la muncă în străinătate, tânăra fiind abandonată de mama ei de la vârsta de un an.

Conform informațiilor publicate, tatăl tinerei s-a întors de urgență din străinătate pentru a-și înmormânta fiica.

ADVERTISEMENT

Copiii cu părinții plecați în străinătate, expuși depresiei

Conform studiilor făcute de psihologi, copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, la muncă, iar ei rămân în țară sunt mai expuși depresiei decât cei care trăiesc în sânul familiei. În România, fenomenul a devenit și mai îngrijorător, având în vedere că cel puțin 75.000 de copii au cel puțin un părinte plecat, iar 13.000 dintre aceștia sunt lipsiți și de prezența mamei și a tatălui.

Mai mult  studiile au scos la iveală că micuții care nu se bucură de prezența părinților au performanțe academice mai scăzute, suferă mai des și de bullying și au dificultăți în a-și găsi amici și a duce o viață socială complexă, teama de abandon provocând adevărate depresii.

”În fiecare lună avem pacienți din categoria copiilor lăsați în grija bunicilor sau a altor rude, copii între 12 și 17 ani, cu tentative de suicid, cu depresii și intoxicări fie cu drog, fie cu medicamente. Sunt tineri vulnerabili, care au nevoie de părinții lor, oricum ar fi ei”, spunea pediatru Mihai Gafencu, directorul medical al Spitalului de copii din Timișoara și președintele organizației „Salvați Copiii” Timiș, citat de Europa Liberă.

ADVERTISEMENT
Tags: