News

O femeie a murit la locul de muncă, însă a fost ignorată de colegi. Oamenii au lucrat lângă cadavru mai bine de două ore

O femeie a murit la locul de muncă în Spania și a fost ignorată timp de două ore de unii colegi, care au muncit neîntrerupți timp de mai bine de două ore.
22.06.2023 | 17:34
O femeie a murit la locul de munca insa a fost ignorata de colegi Oamenii au lucrat langa cadavru mai bine de doua ore
O femeie a murit la locul de muncă. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Femeia lucra într-un call center din Madrid și a suferit un infarct, însă moartea sa a trecut neobservată de unii colegi, care și-au văzut de treabă mai bine de două ore. Totul s-a întâmplat în jurul orei 12:30 în birourile din Madrid ale multinaționalei Konecta. Salvatorii au ajuns la fața locului și au constatat șocați situația.

O femeie a murit la locul de muncă, însă a fost ignorată de colegi

În acest call center lucrau zeci de oameni într-un spațiu de tip open space, astfel că foarte mulți dintre aceștia și-au văzut de lucru mai bine de două ore, timp în care colega lor zăcea moartă pe scaun. Unii martori spun că mulți dintre colegi ”nici măcar nu au ridicat privirea”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, unul dintre angajați a cerut să plece acasă, fiind în stare de șoc, însă șefii i-au refuzat această cerință pentru că ar efectua un ”serviciu esențial”. Sediul a fost evacuat după două ore atunci când un manager al companiei a sosit la fața locului și a ordonat evacuarea acestui sediu.

Potrivit Observatornews.ro, la ora 15:10 a ajuns la fața locului un delegat al sindicatului, Miguel Angel Salinas, care a descoperit că patru angajați încă munceau, iar cadavrul femeii era acolo, acoperit. Așadar, acești oameni au petrecut aproape trei ore alături de cadavru, pentru că aveau de muncă.

ADVERTISEMENT

În momentul în care unul dintre angajați a fost întrebat dacă se simte bine, a replicat sec: ”Termin asta și plec”. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Konecta a declarat că ”nimeni nu a fost obligat să lucreze lângă cadavru”. Compania a transmis că va ajuta familia femeii care a murit la lucru. Totodată, persoanele care vor dori să muncească de acasă pot face acest lucru.

În urmă cu două luni, o persoană murea în timp ce se afla la lucru la o firmă din Olt, însă în acest caz lucrurile s-au desfășurat altfel. Concret, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, o persoană a murit în timp ce se afla la lucru, în timp ce alte patru persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT

În luna martie 2023, inspectorii de muncă au identificat 4 persoane care desfășurau muncă nedeclarată (1 persoană la un angajator din Caracal – întreținere și reparații auto, 3 persoane la un angajator din Slatina – confecții textile), celor 2 angajatori care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 80.000 lei.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 5 evenimente, soldate cu 4 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă și o persoană decedată în timpul programului de lucru din cauze patologice”, au anunțat reprezentanții ITM Olt, conform Gazeta Oltului.

ADVERTISEMENT

Conform legii, atunci când o persoană moare la locul de muncă acest caz va ajunge în instanță, iar un procuror va întocmi un dosar penal. Acțiunea penală poate fi continuată în civil, pentru ca urmașii victimei să primească daune materiale de la firma unde s-a întâmplat tragedia.

ADVERTISEMENT