Life

O femeie a născut un bebeluș gigant. Medicii, uimiți de cazul ei

Cazul unei femei i-a uimit pe medici. A născut un bebeluș gigant. Kilogramele lui sunt cu mult peste limita normală. Cum este posibil?
09.11.2023 | 00:43
O femeie a nascut un bebelus gigant Medicii uimiti de cazul ei
Câte kilograme are bebelușul. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

O femeie a născut un bebeluș cu mai multe kilograme decât cele normale. Medicii care au ajutat la aducerea pe lume a copilului spun că nu au mai întâlnit o asemenea situație. De asemenea, și lungimea lui era peste limita obișnuită, de 51 de cm.

O femeie a născut un bebeluș gigant: ”A fost uluitor”

O mamă din Canada, Statele Unite ale Americii, a născut un bebeluș de 6, 6 kilograme, dublu față de greutatea ideală a unui nou-născut. Britenney Ayres și-a adus copilul pe lume prin cezariană, pe data de 23 octombrie, la Spitalul Memorial din Cambridge, Ontario.

ADVERTISEMENT

Pe lângă greutatea de 6, 6 kilograme, bebelușul, care a fost numit Sonny, a avut la naștere și o lungime de 54 de centimetri. Britenney Ayres și soțul său, Chase Ayres, mai aveau acasă încă patru copii, dar după nașterea lui Sonny și-au întregit familia cu al cincilea membru.

Din 2010 nu a mai venit pe lume, în Ontario, un așa bebeluș ”gigant”, conform datelor furnizate de Centers for Disease Control and Prevention. Părinții lui Sonny sunt și acum uimiți de situația cu care au avut de a face și se bucură din plin de Sonny.

ADVERTISEMENT

”A fost uluitor, a fost o experiență de neimaginat”, a relatat pentru Fox News Digital, tatăl nou-născutului, Chase Ayres. De altfel, momentul nașterii nu a fost unul tocmai ușor, medicii și asistentele medicale având emoții mari. La final, s-au bucurat cu toții.

”Felul în care sărbătoreau doctorii și asistentele a fost uimitor, parcă obținuseră o victorie la un campionat. A fost nebunie. Toată lumea sărea în sus și se bucura”, a mai povestit pentru sursa menționată tatăl nou-născutului, Chase Ayres.

ADVERTISEMENT

Explicația dimensiunilor bebelușului. Ce crede mama lui

De altfel, Sonny nu s-a născut întâmplător cu dimensiuni neobișnuite. Este o trăsătură moștenită din familie. Bunicul și unchiul său sunt mai înalți de fel, a dezvăluit și mama lui, care îi acordă toată atenția necesară pentru a se dezvolta în continuare armonios.

”Chance este foarte înalt, este o trăsătură a familiei noastre. Tatăl meu este înalt. Fratele meu este înalt. Așa că da, cred că moștenește această trăsătură din familie”, a declarat și mama lui Sonny, Britenney Ayres.

ADVERTISEMENT

De asemenea, medicii au declarat la rândul lor că au mai asistat acum câțiva ani și la alte trei nașteri ale femeii și se așteptau ca noul său copil să aibă dimensiuni mai mari, dar nu atât de neobișnuite, bifând astfel o premieră în cariera lor.

”Am știut că bebelușul va fi mare, dar nu ne-am așteptat să fie atât de mare. Nu am mai participat la o astfel de naștere și nici nu am mai văzut un bebeluș atât de mare”, a declarat și dr. Asa Ahimbisibwe.

Totuși, Sonny nu este cel mai mare bebeluș născut vreodată. În 1879, în Cartea Recordurilor intra un nou-născut din Seville, Ohio. Acesta a avut la naștere 9, 97 kilograme și 71 de cm. Din nefericire, nu a supraviețuit, sfârșind la doar 11 ore de la venirea pe lume.

ADVERTISEMENT
Tags: